IT

Intrebari despre si pentru Black Friday

octombrie 31, 2018 By

Cu toate ca fenomenul Black Friday a fost intens mediatizat in ultimii ani, inca exista intrebari la care multi romani nu au un raspuns clar. In articolul de mai jos vom incerca sa raspundem la unele din aceste intrebari.

Ce este Black Friday?

Black Friday reprezinta o sarbatoare importata de la americani; o zi in care preturile multor produse sunt reduse foarte mult in mai multe magazine. Black Friday are loc in ultima vineri din noiembrie.

Black Friday are loc in magazinele clasice sau in cele online?

In ambele. Daca la inceput reducerile erau prezente doar in magazinele clasice (mai ales la debutul fenomenului, in America), azi Black Friday pare ca se simte cel mai bine in online. Este usor pentru toata lumea sa faca achizitii direct pe internet, dar de Black Friday totul devine si mai simplu. De ce?
– intrati rapid pe site-urile care au reduceri de Black Friday
– gasiti usor magazinele care participa la Black Friday si nu trebuie sa cutreierati la picior mai multe locatii
– faceti comparatii de preturi foarte rapid
– totul este mult mai comod, pentru ca faceti comanda din fotoliul dumneavoastra de acasa sau de oriune va aflati pe parcursul zilei
– puteti sa va treziti devreme pentru a prinde cele mai bune promotii, fara sa fiti nevoit sa va pregatiti si sa iesiti afara in ploaie si frig sau sa stati ore in sir la coada
– stiti sigur ca produsele afisate sunt in stoc (valabil pentru magazinele care au un un sistem bine pus la punct) – iar promotiile expirate sunt subliniate cu stoc epuizat
– e mai usor sa-ti gestionezi bani si nu esti sub presiunea vanzatorului in magazin.

Daca Black Friday este un fenomen de o zi, de ce unele magazine tin aceste promotii mai mult timp?
E adevarat ca Black Friday, dupa cum ii zice si numele (friday = vineri) este vorba despre o singura zi. Cu toate acestea, unele magazine au inceput sa ofere astfel de discounturi pe parcursul mai multor zile: fie in penultima si ultima vineri din noiembrie, fie pe parcursul unei saptamani, a doua saptamani si chiar exista magazine care tin promotiile de Black Friday toata luna noiembrie. E usor de inteles de ce se intampla asa: magazine vor sa vanda mai mult.

Care sunt magazinele ce participa la Black Friday?

Lista poate sa difere de la an la an. Cele mai mari magazine isi anunta oficial prezenta la Black Friday pentru anul respectiv, de obicei inainte cu putin timp de finele lunii noiembrie.