peruca-rosie
DiverseFemeiHainePersonalestiati ca?

Ingrijirea eficienta a perucilor

mai 21, 2020 By

Multe persoane se intreaba despre cum isi pot ingriji cat mai bine perucile, mesele, dar si extensiile din par sintetic, astfel incat acestea sa aiba o durata de viata cat mai lunga. Fiind realizate din par sintetic, ele ofera o multime de avantaje. In primul rand, aceste peruci au avantajul pretului, ele fiind mai ieftine. In ceea ce priveste parul sintetic, acesta nu necesita recoafarea dupa spalare, precum este cazul parului natural. Culoarea este una permanenta, iar gama de culori dintre care sa alegeti este si ea una foarte variata, de aceea o peruca sau niste extensii din par sintetic pot fi o solutie pentru voi.

Perucile din par sintetic sunt insa mai delicate, acestea nu necesita coafare, dar cu toate acestea, ele au si o durata de viata mai scurta spre deosebire de cele naturale. Acestea vor avea asadar nevoie de o ingrijire speciala. Produsele speciale pentru perucile din par sintetic sunt importante, de aceea puteti apela la acestea.

Puteti asadar spala peruca de doua ori pe luna sau sa o spalati in momentul in care considerati ca ea trebuie curatata. Tot ce trebuie sa faceti este sa umpleti un vas cu apa rece sau chiar putin calduta si sa folositi putin sampon destinat parului sintetic, acesta avand un PH neutru. Vanturati peruca prin apa cu sampon si nu bruscati sau agitati parul prea tare pentru ca e posibil sa se incurce. Parul este lasat la inmuiat, dupa care se va clati intr-o apa curata. In final, folositi balsam special conceput pentru parul sintetic. Pentru a nu se electriza, fibra de par sintetic are nevoie acest balsam. Uscarea parului sintetic se face natural, lasandu-se la uscat peste noapte la temperatura casei. Nu este indicat sa folositi surse de foc precum placa sau feon.

Ar fi de preferat sa dispuneti si de un cap de manechin pe care sa lasati peruca, pana in momentul in care aceasta se va usca la temperatura camerei. Folosind un cap de manechin, coafura se va pastra fara nici un fel de cuta sau onduleuri in plus. Atunci cand va decideti sa pieptanati peruca sau extensiile, este foarte important sa nu folositi un pieptene des, ci unul foarte rar. Aceste instructiuni de ingrijire a perucii sunt usor de urmat, ele fiind de folos pentru ca ingrijirea fibrelor depinde doar de voi. Este recomandat sa achizitionati chiar si o peruca in plus pentru a putea alterna purtarea perucilor, astfel incat acestea sa aiba o durata de viata mai lunga.