blog
Interesante

Informatii utile despre hranirea copilului cu lapte praf

octombrie 15, 2019 By

Tot mai multe mamici aleg sa isi hraneasca copilul cu lapte praf Topfer, acesta fiind una dintre cele mai bune formule de pe piata in prezent. Nu este, insa, suficient doar sa fie gasita formula ideala de lapte praf; si conduita mamei in procesul de hranire joaca un rol cheie pentru sanatatea micutului, motiv pentru care vor fi oferite mai multe sfaturi in acest sens.

Lapte praf Topfer – administrarea corecta a laptelui la bebelusi

Parintii care folosesc lapte praf Topfer pentru micutii lor au o serie de intrebari la care ar trebui sa primeasca raspunsul.

Igienizarea sticlelor

Sticlele si biberoanele trebuie sa fie dezinfectate corect. Dezinfectarea inseamna un proces prin care sunt distrusti toti germenii care ar putea afecta sanatatea copilului. Masinile de spalat vase nu dezinfecteaza suficient de bine si, de aceea, este recomandata utilizarea unui sterilizator de biberoane.

Tetinele artificiale se uzeaza in timp. Parintii ar trebui sa arunce tetinele care s-au rupt. Exista si tetine de unica folosinta, sigilate si gata de utilizare. De asemenea, se recomanda ca atunci cand sunt folosite tetine de unica folosinta acestea sa nu fie reutilizate.

Cum poate fi hranit un copil cu biberonul

Copilul trebuie sa stea cat mai aproape de corpul persoanei care il hraneste. Capul copilului ar trebui sa fie mai sus decat corpul. De asemenea, capul trebuie sprijinit, pentru ca micutul sa inghita mai usor.

Copilul ar trebui sa aleaga singur cat de repede mananca si nu se recomanda grabirea procesului. Biberonul trebuie sa stea in asa fel incat cea mai mare parte a suzetei sa fie in gura copilului.

Biberonul trebuie inclinat foarte putin. Pentru copil este mai usor sa gestioneze fluxul de lapte atunci cand biberonul este aproape orizontal. Dupa hranire, copiii trebuie curatati.

Nu se recomanda scuturarea biberonului pentru ca micutul sa manance mai repede si nici culcarea acestuia cu biberonul in gura. Bebelusul poate bea prea mult sau prea putin si, daca se ineaca, acest lucru poate provoca sufocarea. De asemenea, exista riscul de aparitie a cariilor dentare sau a infectiilor la nivelul urechilor.

S-ar putea ca bebelusul sa incerce sa tina sticla, insa nu are suficienta forta incat sa nu o scape, deci parintii ar trebui sa evite sa il lase. Atunci cand copilul isi poate tine singur biberonul este recomandat ca parintii sa incerce hranirea lui cu cana.

Majoritatea bebelusilor se hranesc de cel putin 8 ori in 24 de ore in primele luni de viata. Timpul dintre mese poate varia de la un bebelus la altul. Este normal ca bebelusii sa se hraneasca in timpul noptii. Bebelusul poate bea cantitati diferite de lapte la fiecare masa, iar acest lucru se poate schimba de la o zi la alta. Este important ca parintii sa fie atenti la semnele de foame pe care le da copilul si sa nu il forteze sa manance atunci cand nu ii este foame.

Conteaza foarte mult formula de lapte selectata, iar calitatea este un criteriu principal de alegere a laptelui praf.