pantofi-bebe-primii-pasi
AmuzanteCopiiDiverseFemeiHainePersonalestiati ca?

Incaltamintea cea mai potrivita pentru primii pasi

septembrie 30, 2019 By

Incaltamintea cea mai adecvata pentru cei mici, trebuie aleasa cu atentie, de aceea este foarte important sa aveti in vedere mai multe lucruri atunci cand sunteti in cautarea unei astfel de incaltaminte potrivite pentru copil. Primii pasi ar trebui facuti de toti copiii, fara pantofiori si anume desculti. Mersul descult este benefic pentru muschii boltei planetare, ajutand copilul sa isi recapete increderea in fortele proprii. Copilul simte asadar pamantul sub picioare si isi dezvolta mai bine simturile in ceea ce priveste orientarea in spatiu pe propriile sale picioare.

Mersul descult intervine cel mai des in perioada 8-12 luni, acest tip de mers avand beneficii nenumarate asupra celui mic. Aceste beneficii sunt atat de natura fizica, dar si de natura psihica sau emotionala. Puteti asadar sa alegeti niste pantofi bebelusi potriviti in situatia in care, dupa o anumita varsta, mersul descult nu mai este o optiune. Cei mai potriviti pantofi spre care va orientati ar trebui sa le ofere copiilor un confort sporit.

Optati pentru pantofiori din piele naturala pentru ca acest material permite pielii piciorului sa respire, el pliindu-se pe forma piciorului. Un astfel de material este apreciat si datorita faptului ca da dovada de flexibilitate pentru ca talpa este flexibila si usoara. Talpile trebuie sa fie flexibile, dar si usore, astfel incat sa-i ajute pe cei mici la mers si sa-i protejeze. Talonetul este evidentiat si nu supradimensionat in cazul papucilor copiilor, de aceea parintii trebuie sa aiba in vedere acest lucru.

In ceea ce priveste sustinerea gleznei, desi aceasta trebuie sa nu fie fixata, ea ar trebui insa sa fie sustinuta. Picioarele au tendinta de a derapa il lateral, mai ales daca cel mic se grabeste sau alearga. Acest lucru poate duce la accidente. Atunci cand glezna este sustinuta insa, copilul poate merge mai usor si mai corect, de aceea, va trebui sa tineti cont si de acest aspecte important. Pentru a fi incaltati cu usurinta, acesti pantofi au nevoie de o deschidere ampla. Este bine de stiut asadar ca cei mici nu au rabdarea unui adult de a se incalta, de aceea este o idee foarte buna sa alegeti niste pantofi cu o astfel de deschidere.

Nu in ultimul rand, calitatea este si ea foarte importanta, de aceea papucii pe care ii achizitionati trebuie sa fie excelenti din toate punctele de vedere. Cei mici trebuie sa se simta mereu foarte bine in astfel de pantofi.