Interesante

Importanta metalului inelului de logodna

iulie 17, 2018 By

Aurul și platina nu sunt singurele opțiuni de metal atunci când cumperi un inel de logodnă! Explorați lumea largă a metalelor bijuteriilor – de la tradițional la ultra-modern.

Dacă vă concentrați doar pe diamant atunci când cumpărați un inel de logodnă, este ca și cum v-ați gandi la glazura și nu la tortul de nuntă. Diamantul ar putea fi elementul cel mai “delicios” al inelului, dar baza care o are pe toate împreună este la fel de importantă.

Ar trebui să alegeți un inel de logodna din metale prețioase – aur  sau platină  – sau un metal mai contemporan și mai modern? Fiecare metal face o declarație despre stilul logodnicului dvs. și fiecare are avantaje pentru aspect, robustitate și costuri. Pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun metal pentru un inel de logodnă, luați în considerare opțiunile dvs.

PLATINĂ

Platina a fost un metal popular pentru bijuterii până în secolul al XX-lea, când metalul a fost scos de pe piață pentru uz militar în timpul războiului. Acest lucru vă oferă un sentiment de cât de durabila este platină – este strălucitoare și frumoasă. În ultimele decenii, platina a reapărut ca o alegere de top pentru inele de logodna si alte bijuterii.

ASPECT

Platina are o nuanță alb moale. Este de 30 de ori mai rară decât aurul (ceea ce înseamnă că este mai scumpa) și cu 40% mai grea decât aurul de 14K – și nu se strică sau nu se oxidează. Datorită durității sale, detaliile inelelor gravate sau înfrumusețate sunt adesea mai clare și mai precise atunci când sunt realizate în platină.

CURIOZITATI

Cele mai multe bijuterii britanice sunt fabricate din platină. Platina este minată în subteran, în principal în Africa de Sud și Rusia.

PURITATE

Platina în bijuterii este de 90% până la 95% pură, ceea ce scoate în evidență frumusețea diamantelor stabilite în inele de logodnă de platină.

ÎNGRIJIRE

În timp, platina va purta și se va zgâria în uz. Bijuteria dvs. vă poate lustrui inelul de nuntă de platină sau inelul de logodnă din platină pentru a elimina orice zgârieturi.