blog
Diverse

Hidroforul – un ajutor indispensabil in gospodarie

iulie 20, 2017 By

Hidroforul – un ajutor indispensabil in gospodarie

Cred ca oricine stie cat de necesar este un hidrofor in gospodarie si in gradina. Acest echipament automatizat si autoamorsant, are rolul de a alimenta cu apa diferite zone ale locuintei. Ne dam seama cat de grea poate fi efectuarea treburilor gospodaresti abia in momentul in care acesta se defecteaza sau se strica.

Cand poti sa optezi pentru un hidrofor de casa?

Reprezinta o alegere potrivita un astfel de hidrofor atunci cand doresti sa apersezi apa, sa alimentezi casa si gradina cu apa, sa stropesti sau sa irigi, sa alimentezi casa cu apa din rezervoare sau fantani, precum si in cadrul unor instalatii profesionale din cladiri.

Ai grija sa urmezi toti pasii necesari instalarii echipamentului pentru a te putea bucura de buna functionare a acestuia pe un timp cat mai indelungat. Exista posibilitatea ca la un moment dat o componenta a acestuia sa se defecteze daca nu te orientezi dupa un produs de calitate. Indiferent ca este vorba despre membrana vas hidrofor 500 litri sau orice alta piesa, asigura-te ca alegi din nou un magazin de specialitate.

Care sunt avantajele pe care le ofera un hidrofor bun?

Iti recomand sa investesti intr-un astfel de echipament daca vrei sa ai parte de un nivel de confort sporit in propria locuinta. Nu cred ca vrei sa fii nevoit sa apelezi la vechile metode de a aproviziona casa cu apa. Opteaza pentru un hidrofor profesional ca sa alimentezi cu apa cladirile rezidentiale pentru ca acestea sunt silentioase si nu te vor deranja. De asemenea, vorbim despre o tehnologie autoamorsanta, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa incarci coloana de aspiratie cu apa.

Nu trebuie sa te ingrijorezi in privinta coroziunii. Daca alegi un model de hidrofor de calitate atunci acesta va fi alcatuit din componente care prezinta rezistenta la coroziune cand intra in contact cu fluidul.

Este deosebit de important ca echipamentul de care dispui sa aiba un numar redus de porniri si opriri. Astfel, ai siguranta ca nu este predispus socurilor de presiune si poti folosi vasul de hidrofor fara grija.

Ce trebuie sa stii despre adancimea de la care poate aspira hidroforul?

Daca detii o pompa de suprafata trebuie sa stii ca aceasta va avea randament numai la o adancime de cel mult 7 – 8 metri. Astfel, atunci cand se depaseste aceasta valoare se favorizeaza aparitia fenomenului de cavitatie.

In cazul in care doresti ca apa sa fie aspirata de la o adancime mare ai nevoie de un hidrofor cu ejector. Pompa acestuia foloseste ejectorul, care este introdus in apa din put. Exista doua tevi pe traseul de aspiratie. Astfel, prin cea groasa va urca apa, iar pe cea subtire va cobori. Atat dimensiunile ejectorului, cat si puterea motorului sunt factori de care depinde adancimea de aspiratie.

Este important ca fiecare componenta sa prezinte rezistenta pentru ca orice neregula poate afecta buna functionare a echipamentului. Asadar, daca din diverse cauza identifici probleme la nivelul acestuia, fie ca sunt legate de membrana vas hidrofor 500 litri sau alta cantitate, fie ca natura problemei este alta, ai grija sa alegi intotdeauna un loc de incredere din care sa inlocuiesti piese defecte, ca si intregul dispozitiv. Acceseaza shop-einstal.ro daca vrei sa beneficiezi de calitate la cele mai bune preturi.