blog
blindaje

Firma de paza si protectie – o necesitate a zilelor noastre

august 19, 2019 By
Carpat Guard, firma de paza si protectie in Bucuresti

Siguranta este indispensabila pentru fiecare dintre noi si pentru ca in Romania se petrec anual extrem de multe infractiuni, atat impotriva persoanei cat si impotriva proprietatii publice si private, se impune din ce in ce mai mult, angajarea unor firme de paza, care sa ne asigure protectia in orice moment.

O firma de paza are o sfera larga de actiune iar serviciile de paza sunt executate de profesionisti, oferind o serie de avantaje, cel mai important fiind siguranta noastra in orice situatie neplacuta care se poate ivi.

Scopul firmelor de paza si protectie

Firmele de paza sunt responsabile cu protejarea noastra si a bunurilor noastre. In prezent, exista numeroase mijloace de securizare a bunurilor, fie ca este vorba despre bunurile personale sau  a diverselor institutii si societati. Pentru a face o alegere corecta, este necesara o identificare a tipurilor de firme paza si protectie, tinand cont de obiectivul pe care acestea il au in vedere. Spre exemplu, exista agentii de securitate mobila sau statica care au ca si obiectiv controlarea accesului si fluxului  intrarilor si iesirilor din diverse locuri, precum parcuri, fabrici, birouri, sedii, hoteluri, depozite, hale industriale, etc. De asemenea, exista agentii care se ocupa de securitatea diverselor evenimente speciale precum nunti, concerte, evenimente private, conferinte, evenimente sportive, etc.

In acelasi timp, se poate angaja o firma de paza in scopul de a supraveghea si de a proteja locuinta in absenta proprietarilor. Prin serviciul de supraveghere al casei, se asigura securitatea imobilului  si a rezidentilor sai. Se pot oferi si servicii de supraveghere a animalelor care ii va permite unei firme specializate sa aiba in vedere ingrijirea si supravegherea animalelor domestice, in timpul in care stapanii acestora nu se afla la domiciliu. Supravegherea unor vehicule precum rulota, caravana, barca, reprezinta de asemenea, o modalitate eficace de pastrare in siguranta a acestora peste iarna, pana la urmatoarea utilizare.

Cum alegi firma de paza potrivita pentru tine?

Inainte sa alegi o firma de paza, trebuie sa faci o analiza a nevoilor in termenii securitatii si sa iti stabilesti un buget. Decizia de a alege un prestator poate fi destul de dificila. Este recomandat sa analizezi fiabilitatea firmei respective – competentele personale, sanatatea financiara, echipamentele tehnologice, si sa te asiguri ca este in regula din punct de vedere legal.

In ceea ce priveste semnarea unui contract cu o firma de paza dupa stabilirea detaliilor necesare, trebuie sa fie facut in doua exemplare si sa cuprinda atat conditiile generale cat si misiunea detaliata referitoare la nevoile de securitate ale clientului.

Recrutarea unui agent de securitate

Recrutarea unui agent de securitate se face luand in considerare o serie de criterii. Din aceste criterii, cele mai importante sunt: tipul de securitate – gardian al imobilului, agent de supraveghere, gardian al proprietatii, etc., calitatile acestuia tehnice si umane, calitatea profesionala pe care o detine – certificatul de aptitudini profesionale, reglementarile in viogoare.

Cand este necesara o securitate crescuta?

In cadrul unor evenimente sportive – indiferent de tipul evenimentului sportiv, sunt necesare unele proceduri de siguranta care sa fie adecvate, pentru evitarea posibilelor incidente.

Firmele de paza, asigura prin agentii de securitate descurajarea criminalitatii, controlul multimii, retinerea persoanelor care sunt violente, supravegherea monitoarelor legate de camerele de filmat si multe alte activitati, in functie de situatie. Astfel, pentru a te asigura ca evenimentul organizat este unul sigur si a impiedica pierderea de sub control a lucrurilor, este esential sa angajezi o firma de paza care sa asigure protectia necesara.

Pe perioada desfasurarii unor festivaluri sau concerte mai mici sau mai mari – in timpul desfasurarii unor festivaluri sau concerte este posibil sa apara unele incidente care sa puna in pericol viata participantilor. Astfel, din cauza imbulzirilor poate avea loc ranirea sau strivirea celor prezenti iar in unele cazuri mai extreme, insa care in ultima perioada se intampla tot mai frecvent, are loc ranirea intentionata a unor participanti sau a artistilor, din cauza unor participanti mai agresivi. Angajarea unei firme de paza poate reduce considerabil riscurile la care sunt supusi oamenii care iau parte la asemenea evenimente.

In cadrul unor petreceri private – asigurarea protectiei este necesara chiar si in cazul unor petreceri restranse private, deoarece lucrurile pot scapa foarte usor de sub control. Prin angajarea unei firme de paza, atat participantii la eveniment cat si proprietatea in cadrul caruia se va desfasura, vor fi in siguranta.

In cadrul nuntilor – chiar daca in general sunt evenimente pline de veselie si bucurie, pot aparea unele situatii neplacute care strica momentul si il transforma inr-o experienta neplacuta. In marea majoritate a cazurilor, consumul excesiv de alcool duce la un comportament scapat de sub control, agresiv, care poate degenera pana la ranirea participantilor. Si in acest caz, angajarea unei firme de paza va poate scuti de incidente iar pe langa siguranta invitatilor, asigura si protectia bunurilor acestora.