Interesante

Fara franceza clasa a VII-a nu as fi putut sa imi fac la timp lucrarea de grad

august 21, 2019 By

La inceput m-am speriat. Perspectiva de a scrie peste 100 de pagini in limba franceza despre Rolul comunicarii in formarea deprinderilor de limba franceza pentru viata a elevilor m-a pus pe ganduri. Da, stiam ca acel savoir faire foarte important in predarea-invatarea unei limbi straine se dezvolta prin comunicare, dar de unde sa scot eu atatea pagini?

Dupa un sfert de ora de sucit problema pe toate partile, am obtinut raspunsurile. Am stiut ca ma voi axa pe:

  • studierea programei scolare
  • urmarirea comunicarii scrise si verbale in manualele de gimnaziu
  • metode moderne de predare-invatare, jocul didactic fiind una dintre cele mai importante.

Aveam nevoie de cel putin 3-4 manuale alternative de limba franceza pentru fiecare clasa de gimnaziu. Pentru clasele a V-a si a VI-a aveam destule, dar nu am gasit o franceza clasa 7 in biblioteca.

Ghinioanele se tineau lant de mine. Am tot lasat vremea sa treaca, iar cand aveam 25 de pagini scrise cu simtul raspunderii, m-a sunat profesorul coordonator sa imi spuna ca daca nu termin lucrarea peste 7 zile, pleaca in concediu si vine tocmai in septembrie, prin urmare pierd toata inspectiile si toata munca.

Asa m-am trezit cautand de zor limba franceza clasa 7 pe toate site-urile librariilor online. Am intrebat colegele la telefon si am aflat ca libraria Delfin este cea mai aprovizionata la capitolul manuale scolare si ca este campioana si la capitolul livrari rapide.

Se intelege ca m-am dus la sigur pe site-ul librariei si am multumit providentei ca exista o astfel de librarie atat de aprovizionata in mediul online. In 6-8 minute am pus in cosul virtual trei dintre cele mai bune manuale scolare, am finalizat comanda , indicand adresa de la domiciliu.

Intre timp am inceput munca asiduua. Nimeni nu ar fi crezut ca voi reusi. Peste doua zile a sosit curierul si mi-a adus cartile, iar eu am putut sa finalizez lucrarea de gradul I la timp, am obtinut nota 10 din partea profesorului coordonator si astept sustinerea.

Daca eu in calitate de specialist am putut rezolva probleme care tin de dezvoltarea profesionala cu ajutorul lor, va dati seama cat de utila este acesta librarie tuturor.

Multe dintre cadrele didactice de la scoala unde lucrez comanda in mod frecvent carti de aici, atat manuale pentru ele si pentru elevi, dar si beletristica penstru copiii lor.

Consider ca trebuie  sa imi arat recunostinta si sa ii recomand deoarece:

  • nu am gasit o greseala stiintifica in manualele aflate in stoc
  • au la vanzare cele mai tari manuale, lucrari pe care nu le-am gasit nicaieri in alta parte.
  • preturile sunt accesibile tuturor buzunarelor
  • livrarea este prompta
  • pe site am descoperit si alte carti de carea aveam nevoie.

Pot spune ca jumatate din succesul meu il datorez lor, de aceea indrum si parintii si elevii sa isi comande manualele de aici si sa lucreze inainte de inceperea scolii.

Cel care detine cunostinte temeinice nu pote gresi la o traducere sau la un exercitiu lexical. In afara continutului atractiv si corect al cartilor si calitatea hartiei si legatul sunt demne de toata lauda.