Executia pilotilor forati
Pilotii forati constituie o fundatie de adancime efectuata prin metode diverse. De asemenea, reprezinta elemente structurale in cadrul operatiunilor de fundare de adancime care beneficiaza de un raport crescut intre lungime si latura/diametru.
Orice lucrare in domeniu presupune intocmirea fisei pilotului si completarea acesteia pe durata proiectului, zi de zi, notandu-se fiecare aspect relevant (nivelul apei subterane etc.). Proiectele care prevad utilizarea de piloti forati pot varia de la realizarea de constructii impunatoare la intrarea in diverse monumente, crearea de elemente in chip de stalpi prismatici (stalpii dispusi in capatul unui pod), pentru sustinerea unei cladiri, conducte, in vederea izolarii liniilor electrice aeriene etc.
Modalitati de executie
– cu ajutorul unor utilaje manuale avand diverse diametre (pot fi cuprinse intre 140 mm-400 mm).
– folosind utilaje semi-manuale (diametre – 200 mm, 250 mm, 300 mm).
– prin intermediul unor foreze auto-purtate cu circulatie de fluide.
Fundarea pe piloti in cazul constructiilor poate reprezenta o solutie inspirata pentru numerosi proprietari.
Acest lucru nu inseamna ca nu trebuie respectate anumite criterii. De pilda, pentru cladiri se va adopta metoda fundarii pe piloti doar daca terenul bun se afla la mare adancime si in cazul unor incarcari mari. De obicei, in astfel de situatii, la suprafata se gasesc strate compresibile, obiectivul principal al echipei de forare constand in coborarea pilotilor pana la atingerea unui strat incompresibil.
Pot fi utilizate coloane de sustinere a malurilor recuperabile / nerecuperabile si metoda cu foraj cu circulatie de fluid bentonic – foraje cu noroi bentonitic in masura in care solul permite, precum si in functie de adancimea la care se foreaza pilotii.
Persoanele interesate sa primeasca detalii suplimentare sau care doresc sa se informeze in vederea efectuarii unui proiect cu piloti forati, se pot adresa cu incredere echipei Prodac!
Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest