blog
Interesante

Este imprimarea offset mai buna decat imprimarea digitala?

octombrie 2, 2017 By

Este imprimarea offset mai buna decat imprimarea digitala?

 

Este imprimarea offset mai buna decat imprimarea digitala? E o intrebare pe care multi o au in minte atunci cand vine vorba de tipar digital. Raspunsul nu este la fel de clar insa precum ti-ai imaginat. Raspunsul oscileaza bieninteles intre “da” si “nu”. In articolul urmator vom explora cateva dintre diferentele intre tiparirea offset si imprimarea digitala pentru a vedea cine conduce in strategia de imprimare a materialelor de marketing.

 

Imprimarea offset este folosita de mai bine de un secol iar de zeci de ani a reprezentat cel mai bun mod de a tipari aproape orice lucru comercial: ziare, reviste, brosuri, reclame, carti postale si multe altele. In general operatiunile de offset transfera cerneala dintr-o placa pe o foaie de cauciuc care ruleaza apoi cerneala pe hartie, vinil sau pe alta suprafata. Acest lucru vine in contrast cu imprimarea digitala, care nu utilizeaza placi pentru a transfera cerneala pe hartie.

 

In general, imprimarea offset este considerata a fi de calitate superioara, cu toate acestea imprimarea digitala a facut pasi in ceea ce priveste calitatea si doua copii ale aceluisai designul prin tiparire offset, celalalt prin tiparire digitala – pot parea identice cu ochiul liber. Imprimantele pentru print offset iti permit sa imprimi pe mai multe coli si sa imprimi mai multe exemplare, mai repede decat o fac piesele digitale, din nou, in general. In afara acestor diferente relativ mici, produsul finit asociat imprimarii offset versus imprimare digitala este remarcabil de asemanator. Diferenta, dupa cum a fost dovedit, este inradacinata mai adanc in pret si buget decat in oricare alt mod iar aceste cifre depind foarte mult de natura businessului tau.

 

Pentru ca tiparirea offset foloseste placi, fiecare lucrare de imprimare necesita ca presa sa fie configurata individual pentru fiecare obiect in parte. Acest proces costa bani si adauga o taxa in avans serviciului tau de imprimare, indiferent de cantitate. Deoarece tiparirea digitala nu utilizeaza placi, nu sunt implicate taxe de instalare, astfel incat sa platesti un pret fix pe bucata.

 

Agrafa Print Services foloseste tehnologie de ultima generatie pentru a printa rapid orice fisier digital, bineinteles la o calitate impecabila, indiferent ca doresti sa printezi materiale alb-negru sau color, fata-verso sau doar fata. De asemenea, gama de materiale si suporturi pentru printare folosite de Agrafa Print Services este extrem de variata, incluzand cartoane standard de diverse gramaje si cartoane speciale cu diferite texturi.