blog
Personale

Erori in functionarea aerului conditionat si solutii

octombrie 26, 2016 By

Cand o unitate centrala AC se confrunta cu probleme de functionare, este posibil ca eficienta in regim de incalzire sau de racire sa fie afectata. Iata ce solutii ofera expertii in domeniu.
Asigurati-va ca problema nu este termostatul! Daca ventilatorul nu porneste, incercati sa resetati intregul circuit.

Nu uitati sa verificati unitatea de afara pentru condesare. Compresorul, care produce un zgomot similar cu al unui congelator si ventilatorul acestuia, ar trebui sa mearga. In caz contrar, opriti alimentarea cu energie electrica, inchideti sistemul AC si sigurantele din panoul electric principal, inainte de a deconecta unitatile interna si externa. Cu ajutorul unui voltmetru, va puteti asigura ca alimentarea a fost complet oprita.

Nu va recomandam sa va faceti un sistem de aer conditionat din componente. Dar, daca doar unele elemente s-au deteriorat din diverse cauze (umezeala a provocat coroziune, s-au adunat reziduuri in filtre etc.), le puteti schimba doar pe acestea, cerand sfatul unui profesionist. De asemenea, acordati atentie starii cablurilor, care nu trebuie sa fie stricate, deoarece se pot produce scurt-circuite.
Noile unitati de aer conditionat Gree intregesc performantele sistemelor multi-split.

Dotarea cu tehnologie Inverter aduce multiple avantaje, printre care se numara si functiile de auto-diagnoza (avertizeaza prin semnal luminos sau sonor eventualele erori in functionare), auto-restart (reia setarile anterioare, dupa reinceperea alimentarii cu curent electric), anti-mucegai, Sleep, mod Turbo etc. Asadar, aveti toate motivele sa va orientati catre echipamentele care dispun de tehnologie avansata cu Inverter, cautand aparatele care dispun de puterea necesara pentru climatizarea spatiului dorit de dumneavoastra!