Personale

Diamantele pentru verigheta si insusirile lor

ianuarie 20, 2016 By

Daca v-ati propus sa ii faceti o surpriza viitoarei mirese, oferindu-i o verigheta cu unul sau mai multe diamante, ori le alegeti impreuna, trebuie sa stiti caror caracteristici se datoreaza frumusetea si atractia pe care acestea le exercita in fata privitorilor.

In vremurile stravechi, diamantul era considerat o forma de protectie a celui care il avea asupra lui sau il purta incrustat in chip de bijuterie, jucand asadar rolul unui talisman care avea capacitatea sa tina la distanta spiritele rele.

Totodata, datorita caracteristicii sale primordiale de a reflecta lumina, s-a bucurat intotdeauna de o intensa pretuire. Procesul de formare a unui diamant este in sine unul foarte fascinant, acestea formandu-se la presiuni carora nici o fiinta vie nu le-ar putea rezista, in pofunzimea pamantului. Astazi, dupa extragerea lor din mine, aceste pietre nemuritoare sunt taiate si slefuite cu migala, pentru un produs finit desavarsit. Daca sunteti un cuplu care sarbatoreste nunta de argint, firma noastra, ATCOM SRL, va ofera -10% reducere verighete, ajutandu-va sa marcati acest eveniment important prin incrustarea unui diamant ori aplicarea unei noi benzi pe inelel de casatorie vechi.

Tipurile de taieturi variaza, de la taietura ideala la o taietura acceptabila. Pentru prima, trebuie calculata exact simetria si respectate proportiile.

Taietura excelenta presupune posibilitatea abaterii de la acesti parametri vizand simetria si proportia unui diamant. Greutatea dimanantului se exprima in karate (engl. carat), contribuind la stabilirea calitatii sale, greutatea fiind cea care primeaza in realizarea unui proces de evaluare, si nu dimensiunea, cum am putea, gresit, crede.

Cele mai populare diamante raman cele incolore, desi se gasesc si intr-o multitudine de nuante. Daca va doriti un diamant care sa fie pur, atunci probabil veti fi tentat sa optati pentru unul caruia ii corespunde un grad de culoare D-F, diferenta intre D si E fiind mai greu de sesizat cu ochiul liber.

Noi va recomandam sa alegeti un diamant care nu contine imperfectiuni vizibile, pentru a nu-i afecta durabilitatea. Daca dumneavoastra si partenerul de viata doriti verighete modele diferite, compania noastra va poate ajuta in acest sens.