Personale

Dezvoltarea fascinanta a bateriilor de-a lungul timpului

ianuarie 20, 2016 By

De la inventia primei baterii, pana in ziua de astazi, bateriile au cunoscut o traiectorie fascinanta, pe parcursul anilor inovatiile in domeniu cunoscand o dezvoltare asidua, care a dus la imbunatatirea traiului .

Ar fi greu sa ne imaginam viata fara baterii, deoarece aceasta descoperire stiintifica isi gaseste aplicatii in diverse domenii. Astfel, de la simple baterii pentru ceas, avem baterii auto si moto, baterii de tractiune si stationare profesionale. Compania noastra, SC SORGETI SRL, este specializata in comercializarea de baterii auto ieftine, stationare si de tractiune, alaturi de o larga gama de accesorii auto.

Dupa cum bine stim, o multitudine de dispozitive pe care noi, oamenii, le folosim zi de zi, necesita energie electrica pentru a functiona. In lipsa bateriilor, probabil am depinde exclusiv de cabluri. Facand un exercitiu de imaginatie, fara aportul bateriilor, autovehiculele si modul lor de functionare ar fi complet diferite, fara sa mai pomenim ca ar trebui sa ne tinem mereu telefoanele mobile puse in priza. Acum cu aproximativ 200 de ani in urma, un inventator de geniu, pe nume Alessandro Volta, a conceput prima baterie din istorie. Descoperirea sa a fost una de proportii, iar “bunica” bateriilor electrice, denumita “pila voltaica”, presupunea transformarea energiei chimice in electricitate.

Contributia inventatorului italian a impulsionat alti oameni de stiinta sa realizeze cercetari si sa aduca inovatii in domeniu, de-a lungul vremii. Unitatea de tensiune electrica – volt, a fost botezata dupa numele acestuia. Mai tarziu, a urmat bateria alcalina, a carui proiect a fost initiat de un inginer de origine canadiana, Lewis Urry. Acest tip de baterii pot fi intalnite la multe obiecte de uz casnic, precum casetofoane, jucarii, telecomenzi etc.

Dar inovatiile din campul bateriilor nu s-au oprit aici! Prin 1970, au aparut bateriile cu acumulatori pe baza de litiu, care si-au gasit aplicabilitatea pentru gadget-uri precum telefoane mobile si laptop-uri. De atunci pana acum, avansurile tehnologice inregistreaza un nivel ridicat. Imaginati-va cum ar fi sa nu ne mai ingrijoram legat de pretul combustibilului, iar bateriile de la masina sa se descarce tot mai greu.

Rasfoind catalogul online de produse al firmei noastre, veti gasi cu usurinta baterii stationare profesionale, bazate pe o inalta tehnologie, AGM-VRLA, si care sunt extrem de fiabile si de durata, ele gasindu-si aplicabilitatea in campul sistemelor de semnalizare, pentru aparate precum masini de golf, masini de curatenie, sisteme de control, in aplicatii solare sau eoliene.

Dupa cum putem vedea, se poate trage concluzia potrivit careia, dezvoltarea bateriilor de-a lungul timpului a cunoscut o evolutie fascinanta, iar noi asistam la niste schimbari care pot revolutiona modul de viata, dar si modul cum calatorim, iar exemplele pot continua.