blog
Interesante

Detalii ale forarii unui put de apa

iulie 17, 2018 By

Probabil e un subiect care va intereseaza foarte rar. Până când nu aveți o problemă cu fântâna dvs. de apă, probabil că nu vă gândiți la actiunea de forare  a unui put de apa . Cu toate acestea, dacă dețineți un puț, există câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți și câteva informații despre care ați putea fi interesanti.

Sunt în afara rețelei: alimentările cu apă provenite din puțuri private nu sunt reglementate. În timp ce apa potabilă publică este protejată de aceste standarde, proprietarii de case care utilizează puțuri private sunt responsabili pentru a se asigura că apa lor este sigură. Acest lucru face ca inspecțiile profesionale ale puțurilor de apă să fie o parte importantă a lucrărilor de întreținere a puțurilor private.

Sunt comune: cu atât de multe zone urbanizate și dezvoltate din întreaga țară, puteți presupune că puțurile private sunt o raritate. Această ipoteză ar fi falsă. Adevărul este că peste 15 milioane de gospodării din diferite zone ale continentelor folosesc un puț privat pentru sursa lor de apă. Din moment ce gospodăria medie din S.U.A. este alcătuită din 2,5 persoane, aceasta înseamnă că cel puțin 37,5 milioane de americani se bazează în fiecare zi pe un izvor propriu pentru apă.

Acestea sunt alimentate cu apă subterană: orice ploaie care nu este absorbită de plante își face drum prin pământ și în patul de roca. Continuă să curgă în pământ până când atinge roci grele. Odată ce ajunge la acest strat dens de rocă, de care nu poate trece, devine prinsa în acest nivel subteran. Apoi este denumită apă subterană. Aceasta este apa care este cautata în timpul forajului unui  puț de alimentare cu apă .

Sunt predispuse la poluare: apele subterane sunt expuse riscului de poluare din mai multe surse. Dacă deșeurile nu sunt eliminate în mod corespunzător sau contaminează mediul înconjurător, acestea pot afecta apele subterane și, la rândul lor, puțurile private. Poluarea apelor subterane poate rezulta din rezervoarele septice eșuate, scurgerile urbane, infiltrațiile în depozitele de deșeuri, îngrășămintele, pesticidele și rezervoarele de combustibil subteran. Datorită susceptibilității sale la poluare, apa ar trebui să fie testată anual de către un profesionist.

Pentru a afla mai multe despre forarea puțurilor de apă, contactați experții locali. Ei pot răspunde la orice întrebări pe care le aveți despre puțuri, apă și puțuri de foraj. Tehnicienii instruiți sunt disponibili pentru întreținere, reparații și instalări.