Diverse

Descopera oferte din Bulgaria pentru o escala istorica!

iunie 13, 2018 By

Descopera oferte din Bulgaria pentru o escala istorica!

 

Descopera ofertele din Bulgaria pentru un sejur intr-o tara primitoare si calda, in care te poti relaxa, te poti bucura de oferte accesibile, bucatarie ieftina si gustoasa, nisip fin si vin de calitate, climat bland si izvoare cu ape minerale.

Pe langa aceste calitati, iti oferim 5 obiective turistice pentru care ar trebui sa alegi sa vizitezi Bulgaria:

  • Veliko Tarnovo, orasul tarilor – este asezat pe terasele unui deal de calcar, avand o arhitectura deosebita. Case traditionale construite in stilul Renasterii Nationale, stradute inguste pavate cu piatra si intesate cu terase, magazine cu suveniruri si cafenele ofera locului un farmec cu totul aparte. Din interiorul Cetatii Tsarevets veti putea surprinde cele mai spectaculoase privelisti asupra orasului vechi!

  • Manastirea Rila – este cel mai mare complex monarhal de pe teritoriul Bulgariei si unul dintre cele mai importante monumente culturale, istorice si arhitecturala din Europa Rasariteana. Manastirea este inchinata Sfantului Ioan de Rila, despre care se spune ca a pus bazele primului asezamant monarhal in secolul al X-lea. Complexul cuprinde o biserica centrala, un turn de veghe, datand din secolul al XIV-lea, precum si o parte rezidentiala, care adaposteste aproximativ 300 de chilii, patru capele, dar si camere de oaspeti. Manastirea Rila a fost declarata monument istoric si arhitectural national din anul 1976, iar din anul 1983, figureaza pe lista Patrimoniului Universal Cultural UNESCO.

 

  • Catedrala Alexander Nevsky – se afla in Sofia, capitala Bulgariei si este unul dintre cele mai mari catedrale ortodoxe, fiind renumita pentru dimensiunile sale uriase, dar si pentru cupolele numeroase care o acopera. Decoratiunile bogate si cele 12 clopote dau si mai mult farmec impresionantei catedrale, ce a fost construita in secolul al XIX-lea in cinstea lui Alexandru al II-lea si a soldatilor care au luptat pentru eliberarea tarii de sub dominatia otomana.

 

  • Stancile Belogradchik – acestea se afla in Muntii Balcani si reprezinta o minune a naturii. Formele naturale au fost construte prin puterea naturii de-a lungul a milioane de ani. Se pot face drumetii printre stancile abrupte, impunatoare, separate de vai mici pline de verdeata. Numeroase legende invaluie aceste stanci, in functie de asemanarile date acestora in timp de catre locuitorii din apropiere.

 

  • Etara – un muzeu etnografic in aer liber in care poti vedea obiecte artizanale vechi, obiecte de decoratiuni interioare si design, lucrari de arhitectura, etnografie si folclor, obiecte de imbracaminte din secolele XVIII-XIX si poti gusta preparate traditionale bulgaresti.

 

Cu ofertele propuse de Filadelfia Turism vei avea ocazia sa descoperi toate aceste destinatii pline de istorie dar si multe altele!