Descopera capitala Italiei prin fabricadevacante

septembrie 28, 2020 By

Am mers a doua oara in capitala Italiei

Roma, cunoscut si sub numele de Orasul Etern isi celebreaza istoria sa bogata printr-o multime de monumente, astfel ca bisericile, pietele si ruinele restaurate ofera vizitatorilor o idee referitoare la zilele de glorie ale imperiului roman. Astfel, daca esti interesat de un city break Roma ai putea sa apelezi la Fabricadevacante, intrucat va fi foarte usor sa iti organizezi vacanta, iar tot ce mai ramane de facut este sa iti alcatuiesti itinerariul si sa stabilesti exact ceea ce vrei sa vezi.

Colosseum

Probabil ca acesta reprezinta unul dintre simbolurile orasului, dar atesta si experienta romanilor in materie de arhitectura, in interiorul constructiei fiind organizate diferite spectacole, iar la acea vreme puteau fi gazduite peste 50.000 de spectatori. Cei care isi doresc sa viziteze Colosseumul trebuie sa stie ca pot comanda biletele online, motiv pentru care nu mai este nevoie sa astepte la cozile interminabile.

Forumul roman

Acesta reprezenta in Antichitate centrul vietii romane, pentru ca aici aveau loc festivaluri, sarbatori, ritualuri, dar si funeralii. Treptat, orasul s-a dezvoltat in jurul acestui loc, care pana in secolul al VII-lea i.H. era gol, iar majoritatea atractiilor au fost descoperite la inceputul secolului trecut in urma unor ample excavatii. Cu alte cuvinte, cei care isi doresc sa se bucure de o zona deosebita, plina de monumente, dar si de unde poate fi admirat intregul oras, trebuie sa se orienteze catre dealul Palatin.

Panteonul

Acesta reprezinta templul dedicat zeilor de catre romani si a ramas aproape intact in ciuda faptului ca a fost construit in prima faza in anul 27 i.H. si mai apoi reconstruit la inceputul secolului al doilea in urma unui incendiu. Mai tarziu s-a adaugat si un altar, iar aici a fost inmormantat si unul dintre cele mai importante personaje din vremea renascentismului, Rafael, alaturi de fosti regi italieni. Arhitectura Panteonului a inspirat nenumarate alte cladiri in toata lumea, insa nici una nu se ridica la farmecul acestuia.

Fantana Trevi

Cu toate ca exista mai multe legende pentru care vizitatorii arunca trei monede in fantana Trevi, printre cele mai comune se numara cele legate de dragoste sau de reintoarcerea in acest oras. Fantana reprezinta unul dintre simbolurile Romei, iar in fiecare zi se aduna circa 3.000 de euro in monede, care sunt donate ONG-urilor.

Piata Navona

Cine apeleaza la Aerotravel pentru un citybreak la Roma trebuie sa includa pe itinerariul sau si vizitarea pietei Navona, una dintre cele mai grozave din oras, care nu este la fel de aglomerata ca multe altele din capitala Italiei. Candva aici erau organizate evenimente sportive intrucat gazduia stadionul lui Dominitian in anul 89, iar in prezent se gasesc 3 fantani si 4 statuiete, fiecare dintre acestea reprezentand cate un rau de pe continente diferite.