economisi mai mult combustibil pentru centrala ta
ConstructiiDiversestiati ca?

Depozitarea corectă a lemnelor pentru foc

februarie 26, 2018 By

Când vine vorba de cea mai eficientă metodă de a-și încălzi locuința, majoritatea oamenilor aleg centrale termice pe combustibil solid. Nu numai că aceasta reprezintă cea mai eficientă metodă, dar e și o metodă economică și simplă. Centralele termice pe lemne sunt foarte ușor de folosit, iar o încărcătură de lemn îi poate oferi acesteia o autonomie de până la 30 de ore. Acestea nu trebuie să fie curățate prea des de căldură și vin cu o garanție de 5 ani și o durată de viață de până la 25 de ani.

Însă, ca centrala să funcționeze la capacități optime și să evităm eventualele defecțiuni, e bine să respectăm câteva reguli în ceea ce privește lemnele pentru foc.

Miturile conform cărora lemnele umede oferă mai multă autonomie centralei sau sunt mai folositoare sunt complet eronate. Lemnele trebuie să fie complet uscate pentru ca centrala să funcționeze optim.

Lemnele uscate corespunzător sunt acele lemne depozitate optim și lăsate să se usuce în mod natural pentru a fi folosite cu succes la procesul de încălzire.

Trebuie respectate niște norme în ceea ce privește depozitarea lemnului pentru ca acesta să fie corespunzător uscat. Trebuie să fie depozitat astfel încât să fie ferit de umezeală, într-o magazie sau o hală închisă și suficient aerisită.

Însă, bine de știut e că lemnele de foc se usucă cel mai bine afară. De aceea e bine ca înainte să fie depozitate, să fie uscate bine afară. Lemnele trebuie să fie stivuite în așa fel încât să aiba loc să pătrundă aerul pentru a le usca și să fie acoperite în așa fel încât să nu le atingă apa și umezeala cauzată de ploi sau ninsori.

Dacă nu aveți nicio magazie în care să le depozitați, atunci nu trebuie să vă îngrijorați. Dacă sunt aranjate corespunzător pot fi la fel de bine lăsate și afară. Nu aveți nevoie de hale industriale, camere închise sau uscătoare de lemn pentru a avea garanția că iarna veți folosi lemne de foc uscate.

Un alt lucru important în ceea ce privește combustibilul pentru centrală, este că trebuie să fiți atenți de unde achiziționați lemnele pentru foc! În general, mai ales în zonele rurale există fel de fel de furnizori locali care vând lemne pentru foc la un preț convenabil. Însă, trebuie să fim atenți ca acești oameni să aibă autorizație pentru lemnele pe care le vând și să nu efectueze o muncă ilegală. Nu am vrea să fim părtași la tăierea ilegală a pădurilor.

Totodată, trebuie să fim atenți și să nu fim păcăliți. E posibil ca acești furnizori să ne ofere mai puțin decât au promis sau calitatea lemnelor să nu fie pe măsura așteptărilor.

Indiferent de toate acestea, centralele pe lemne sunt pe departe cea mai bună metodă când vine vorba de încălzirea propriei locuințe. Numeroasele beneficii pe care le oferă le fac să fie soluția cea mai aleasă de majoritatea oamenilor . Așadar, dacă tocmai v-ați construit o locuință și nu știți încă cum să o încălziți, vă recomandăm folosirea centralelor de la Liepsnele!