mergi la facultate
DiverseInteresante

De ce trebuie sa mergi la facultate?

martie 5, 2020 By

In zilele noastre, situatia este destul de precara in privinta locurilor de munca si foarte multi dintre elevii claselor a 12-a aleg ca, o data cu examenele de bacalaureat si promovarea acestora se va incheia si drumul lor pe bancile scolii. Exista insa foarte multe motive ca toti elevii sa continue liceul cu o anumita facultate, caci avantajele vietii de student sunt destul de importante.

Rolul facultatii, este acela ca, in acea perioada, vei ajunge sa te cunosti, sa iti stii limitele, sa te dezvolti ca om, sa te maturizezi si sa iei propriile decizii si hotarari. O data cu inceperea facultatii, mai ales daca aceasta este in alt oras sau tara, vei ajunge sa faci primii pasi in viata de viitor adult responsabil.

De indata ce vei incepe o facultate, se presupune ca decizia privind domeniul iti apartine in totalitate. Astfel ca, vei ajunge sa cunosti si sa studiezi foarte multe legate de acel domeniu, mai simplu spus, vei investi in propriile pasiuni.

La sfarsitul facultatii, vei avea sanse mult mai mari sa primesti un loc de munca, fata de alti candidati care au sarit aceasta etapa. Pe deasupra, cunostintele si experienta din timpul vietii de student iti va fi de un real folos.

Viata de student este, pe cat de grea, pe atat de frumoasa. Si cu siguranta vei invata foarte multe lucruri si iti vei face foarte multi prieteni. De asemenea, vei avea posibilitatea de a fi recrutat de firme importante pentru un loc de munca inca din timpul facultatii.

Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in calcul, atunci cand preferi sa iti gasesti un loc de munca decat sa continui sa inveti, este ca datorita lipsei experientei si a cunostintelor, oricum nu vei reusi sa castigi foarte multi bani sau sa iti gasesti job-ul visurilor tale.  Asadar, renunta la inca 3-4 ani de munca, pentru ca avantajele le vei vedea cu siguranta in scurt timp.

Pe langa scoala, facultatea inseamna si foarte multa distractie. Iar acest lucru se datoreaza excursiilor organizate, practicii, diverselor activitati si bineinteles, numeroaselor petreceri din caminele studentesti.

Daca ai dori sa faci o facultate, insa nu la noi in tara, dar nu iti permiti, poti reusi sa faci asta cu ajutorul proiectelor realizate in cadrul facultatii. Astfel, vei putea studia in tara dorita pe banii facultatii pentru  anumite perioade de timp.

Cu siguranta, vei intelege cat de important este sa urmezi o facultate o data cu terminarea liceului si cat de multe sunt avantajele intalnite.