Interesante

De ce sunt mai eficiente prosoapele de hartie in actualul context 

mai 12, 2020 By

Prosoapele de hartie ar trebui sa fie modalitatea preferata de a usca mainile dupa spalare pentru a reduce riscul de contaminare cu virusuri periculoase precum si pentru raspandirea lor, potrivit cercetatorilor. Acestia au descoperit ca folosirea de prosoapelor de hartie, ce fac parte din categoria consumabile hartie, a fost substantial mai eficienta decat uscatoarele cu aer cald pentru indepartarea microbilor cand mainile inca contaminate au fost uscate. Ei au mentionat ca uscarea a fost importanta pentru a minimiza raspandirea microbilor, inclusiv coronavirus. Voluntarii au simulat contaminarea mainilor folosind un bacteriofag – un virus care infecteaza bacteriile si astfel este inofensiv pentru oameni. Mainile nu au fost spalate dupa contaminare pentru a simula mainile spalate inadecvat. Mainile au fost apoi uscate folosind fie produse hartie, fie uscator de aer cu jet. Fiecare voluntar a purtat un sort, pentru a permite masurarea contaminarii corpului si a hainelor in timpul uscarii mainilor. Uscarea mainilor a fost efectuata intr-o toaleta publica. Echipa de cercetatori a descoperit ca ambele metode de uscare au redus semnificativ contaminarea mainilor. Insa, au constatat si o contaminare semnificativa a mediului dupa folosirea uscatorul cu aer cald, comparativ cu utilizarea prosopului de hartie.

Concluzia a fost ca prosoapele de hartie ar trebui sa fie modalitatea preferata de a usca mainile dupa spalare, reducand astfel riscul de contaminare si raspandire a virusului.

Exista diferente clare, conform metodei de uscare a mainilor, in contaminarea microbiana reziduala a mainilor si corpului subiectului. In mod crucial, aceste diferente de contaminare se traduc intr-un nivel semnificativ mai mare de contaminare cu microbi dupa uscarea cu jet de aer fata de utilizarea prosopului de hartie. Deoarece toaletele publice sunt folosite de foarte multe persoane, metoda de uscare a mainilor aleasa are potentialul de a creste sau reduce transmiterea patogenului in mediu.

Prosoapele de hartie insa trebuie sa fie de calitate. Recomandam prosoape si consumabile precum cele comercializate de sanito.ro. Acest magazin comercializeaza inclusiv role medicale si prosoape coafor. Calitatea lor este foarte buna, fiind produse de cele mai mari branduri din lume. De exemplu, de la brandul Tork, puteti achiztiona hartia Heavy Duty. Aceasta este absorbanta, groasa si foarte durabila. De asemenea, este ideala pentru a fi folosita in hale industriale sau service-uri auto datorita rezistentei

crescute la ulei sau solventi. Dimensiunile rolelor sunt mari, unele avand chiar si 510 metri. Asa ca, sunt indicate pentru locurile in care exista un trafic intens, cum ar fi toaletele publice din institutii, spitale sau mall-uri.

Desigur, hartia pentru sters mainile si suprafetele nu face minuni daca in prealabil nu au fost folosite sapunul, apa si alte substante de curatare. La sanito.ro sunt disponibile inclusiv astfel de produse. Se pot achizitiona si sapunuri, si dezinfectanti de maini de la Tork, dar si de la branduri precum Aqa Choice, Ecolab sau Konga. Aceste sapunuri sunt ideale pentru spalarea normala a mainilor in grupurile sanitare din spatii publice, birouri, restaurante. La sanito.ro este disponibil sapunul de calitate, cremos si testat dermatologic. Multe dintre sapunuri au o formula concentrata, nefiind nevoie sa se foloseasca cantitati mari pentru spalare.