DiversePersonaleProiectele Mele

De ce sa alegi outdoor team building canyoning?

noiembrie 16, 2017 By

De ce sa alegi outdoor team building canyoning?  

 

Cand vine vorba de activitati de tip outdoor team building, avem de unde sa alegem, insa trebuie sa optam pentru acelea care ne ajuta sa sudam mai bine relatiile intre membrii echipei noastre.  Daca vrei sa alegi canyoning, trebuie mai intai sa ai curaj si sa stii foarte bine exact la ce te inhami.

Ce este asadar canionul? Canionul nu e altceva decat o vale foarte stramta si ingusta, care are pereti abrupti si un fund ingust in interiorul caruia se formeaza o succesiune de saritori sau mai bine spus de cascade, cu diferite inaltimi si grade de inclinatie.

Mai trebuie specificat faptul ca fiecare canion este caracterizat de un specific diferit, gradul de dificultate este dat in acest caz de numarul cascadelor dar si de dimensiunea lor, de debitul de apa si posibilitatile de retragere. Parcurgerea se face in mod descendent prin ceea ce numim rapeluri repetate. Mai poate fi parcurs prin sarituri in marmite, prin folosirea unor echipamente si tehnici speciale cum sunt echipamentele specifice. Printre acestea amintim: corzile, hamurile, carabinierele, coboratoarele, costumele si sosetele din neopren si bineinteles castile.

Daca te intrebi ce simti atunci cand parcurgi un canion, raspunsul este unul care o sa te surprinda. Traiesti live o combinatie, un mix daca ii putem spune asa, a celor patru elemente primordiale: apa (cascade, in suvoaie sau in saritori), pamant (peretii si stancile care te inconjoara) aer (curentii de aer si vantul care sunt peste tot in jurul tau) si focul (bineinteles soarele, daca este vreme buna). Nu mai vorbim de doza de adrenalina pura pe care o simti la intalnirea cu dezlantuitele forte ale naturii, care e incomensurabila.


Daca te-am convins ca e un sport pe care merita sa il incerci, iti propunem metoda unica Vertical Adventure. Primul pas este sa stabilesti obiectivele companiei contractante printre care se numara inchegarea echipei, imbunatatirea comunicarii intre membrii echipei, motivarea ei dar si relaxare si detensionare. Fiecare dintre participanti este motivat sa isi depaseasca limitele personale pentru a indeplini misiunea data.

Si asa cum spun cei de la Vertical Adventure: ” Intr-o echipa fiecare este bun; sta in noi puterea de a gasi acel bun si a-l folosi in succesul tuturor.”