De ce sa alegi Cabernet Sauvignon?

februarie 4, 2018 By

De ce sa alegi Cabernet Sauvignon?

  • Cabernet Sauvignon este cel mai plantat soi de struguri de vin din lume. In prezent sunt regasiti aproximativ 720.000 de acri.
  • Acesta are un nivel mai ridicat de compus aromat numit Methoxypyrazine, motiv pentru care se remarca aromele de piper negru, piper verde, coacaz negru si uneori chiar ardei gras. Acesta este cel mai revizuit soi de vin rosu din baza de date Spectator Wine.
  • Exista un motiv pentru care are un gust minunat cu friptura …

Cercetatorii care studiaza efectele anumitor alimente asupra organismului uman, au descoperit ca taninurile din Cabernet Sauvignon actioneaza ca o „razuitoare” la grasimi si la proteine. Branza are niveluri mai ridicate de proteine si grasimi si, prin urmare, are nevoie de un vin cu tanin mai inalt. Doar asa stiti!

De ce sa alegi Cabernet Sauvignon?

Cum sa alegi un Cabernet Sauvignon?

  • Primul pas care trebuie realizat in alegerea unui vin bun este stabilirea bugetului pe care va doriti sa il alocati. Exista o serie de optiuni bune in orice interval de preturi, desi este important sa retineti ca, deseori, calitatea este reflectata in pret. (in cazul acestui tip de vin)

 

  • Un alt factor care va afecta pretul unei bauturi fine este varsta propriu-zisa a acestuia. La fel ca multe alte vinuri rosii, anumite soiuri de Cabernet Sauvignon se imbunatatesc odata cu varsta. Exista multe situatii in care o sticla mai veche de vin nu este neaparat mai buna decat una mai tanara.

 

  • Una dintre cele mai importante considerente in alegerea unui vin Cabernet Sauvignon este mancarea pe care o veti servi. Deoarece este un soi aromat, se combina cel mai bine cu alimente mai bogate cum ar fi: carnea rosie, mielul si gasca

 

Gama pe care o prezentam este destul de bogata, pline cu vinuri bune, de renume, care va vor complementa cinele tarzii si zilele de odihna.