blog
Diverse

De ce merita sa investesti intr-o imprimanta laser

septembrie 26, 2017 By

Exista pe piata o multitudine de modele de imprimante, fiecare dintre ele fiind promovata drept “cea mai buna”. Nu am putea contrazice inaltele performante ale unor imprimante, ci ne ingrijoreaza mai degraba cheltuielile piperate asociate cu modul de exploatare.

Inainte de a achizitiona online sau din magazine, orice comparator prudent se va gandi la ce imprimanta se potriveste tipului de activitati pe care urmeaza sa le desfasoare.

Conteaza sa te informezi legat de ce poate sa faca o imprimanta, insa trebuie sa iti dai seama si despre ce poti tu sa faci cu ea. Constientizarea nevoilor legate de printare, atat in cazul persoanelor private sau firme, reprezinta primul pas spre a economisi. Iata ce poti face cu o imprimanta:

 Printa
 Scana
 Copia
 Trimite fax-uri.

1. Pentru a printa ai nevoie numai de un cartus corect incarcat! Uneori, puteti imbina daca este necesar functia de baza cu alte functii din dotarea echipamentului – copiere, fax-uri.
Din punctul nostru de vedere, imprimanta constituie cea mai sigura solutie, oferind in plus cel mai mic pret/pagina si o mare fiabilitate. Totodata, un alt avantaj consta in faptul ca dispune de cea mai buna compatibilitate cu calculatoarele si sistemele de operare, la care se adauga si costurile de exploatare mai reduse.

Target-ul nostru nu este sa va vorbim despre imprimante specializate cum sunt plotter-ele, cele photo sau matriciale, ci sa va prezentam beneficiile folosirii unei imprimante monocrome sau color. De asemenea, in functie de necesitati, puteti opta pentru imprimante simple sau multifunctionale.

Noile imprimante si multifunctionale laser de la Kyocera prevazute cu toner dispun de obicei deo viteza de tiparire mai mare in comparatie cu cele inkjet, prezinta o calitate mai buna a textului negru, se bazeaza pe cartuse cu capacitate mai mare si cu mai putine potentiale riscuri de disfunctionalitati, stiut fiind faptul ca pot interveni probleme atunci cand nu sunt folosite perioade mai indelungate. Imprimantele laser efectueaza fiecare noua printare de pagina dupa incalzirea cuptorului, FPO (first page out) putand aparea la 20-30 secunde dupa primirea comenzii.

Cu toate ca pretul unei imprimante laser este in general mai ridicat decat al celor inkjet, eficienta este in schimb superioara.

Va recomandam sa nu optati pentru printere foarte ieftine si foarte proaste, pentru care 4 culori costa o avere si care trebuie incarcate imediat. Nu va lasati indusi in eroare nici de dotarea cu diverse functii suplimentare (exemplu: retea wireless, duplex). Fara doar si poate, acestea sunt extrem de utile, dar nu justifica un pret piperat.

Recomandare: uitati-va dupa o imprimanta laser color cu cartuse incapatoare, ce dispune de viteza mare si are un rulaj lunar de pagini printate bun.