Copii

De ce DEX-ul nu trebuie sa lipseasca din orice biblioteca

ianuarie 10, 2020 By

Se spune ca pentru oameni, cuvintele sunt cele mai puternice droguri. In ziua de azi, avem tot felul de mijloace de informare, dar nici una nu este mai sigura decat dex sau doom dictionar. Orice roman trebuie sa aiba aceste dictionare in biblioteca, mai ales ca dex pret este foarte accesibil.

De ce avem nevoie de DEX?

Gasim raspunsul chiar in prefata, unde scrie ca dictionarul este indicat „tuturor celor care, folosind in mod curent limba romana, au nevoie de informatii si lamuriri noi in legatura cu vocabularul romanesc actual”. Cautand sensul unui cuvant in DEX, poti retine mult mai mult din infomratie si totodata este necesar sa cunosti cat mai multe cuvinte noi care iti pot fi de folos in diferite circumstante.

Mai mult, daca esti parinte, ai vrea sa stii sa ii explici copilului cand te intreaba ce semnifica un cuvant. Fara indoiala, poate ca nu vei sti intotdeauna raspunsul, insa gandeste-te ca cei mici nu pun cele mai grele intrebari. Si in cazul in care nu stii nici tu explicatia unui cuvant, puteti cauta impreuna in DEX si astfel il vei obisnui si pe el sa caute singur pe viitor, cand va creste mai mare. Cuvintele iti modeleaza creierul si te ajuta sa vezi viata prin alti ochi. Cu ajutorul DEX-ului si DOOM-ului ramanem la curent cu toate notiunile lingvistice ale limbii romane, acestea fiind pilonii de baza ai limbii romane. Daca nu ar exista ele, nu am face diferenta intre cei care vorbesc romana si cei care vorbesc corect romana. De aceea, DEX-ul si DOOM-ul nu trebuie sa lipseasca dintr-o biblioteca.