Interesante

De ce aspecte tin cont atunci cand aleg consumabile de unica folosinta

decembrie 29, 2019 By

Locul unor articole multifunctionale a fost ocupat in prezent de catre consumabilele de unica folosinta. Pe langa faptul ca ele sunt cu mult mai accesibile la pret, acestea nu necesta conditii speciale de igiena, avand si vaste intrebuintari. Avantajele consumabilelor de hartie sunt extrem de vaste in orice domeniu, atat la nivel personal, cat si profesional. Totodata se mai poate vorbi si despre potentialul lor ecologic, datorita compozitiei din bumbac, un material ce face parte din categoria compusilor biodegradabili ce le ofera posibilitatea (in anumite cazuri) de a fi reutilizate si de a actiona responsabil pentru un mediu mai sigur si mai sanatos pentru actuala si viitoarele generatii. Exceptand consumabilele din mediul medical, multe dintre aceste consumabile hartie pot fi reciclate, fapt prin intermediul caruia se pot economisi mai multe resurse energetice si materiale prime in vederea producerii unor noi consumabile.

Iar pentru ca aceste produse hartie sa se potriveasca cu destinatia si scopul dorit al acestora, iata de ce aspecte sa tii cont atunci cand le alegi.

De ce aspecte sa tii cont atunci cand alegi consumabile de unica folosinta

1. Grosimea

Cu cat consumabilele de hartie sunt alcatuite in urma suprapunerii mai multor straturi de material, cu atat vei putea folosi mai putine prosoape pliate si cu atat gradul de absorbtie va fi mai ridicat. Totodata grosimea se afla in directa legatura cu rezistenta prosoapelor. Astfel, o rola prosop hartie cu 3 straturi absoarbe mai mult lichid si se rupe mai greu. Prin intermediul unor servetele si/sau prosoape mai groase pot folosi o cantitate mai redusa de materiale, ceea ce in mod evident inseamna mai multe economii.

2. Materialul

Daca esti orientat catre protejarea mediului, atunci prosoapele de unica folosinta pot fi mai benefice pentru acesta. Stim cu totii ca prosoapele textile pot avea de regula o intrebuintare de baza – pot fi utilizate la curatenie strict pentru anumite suprafete, pentru a nu imprastia bacteriile, fie doar de o anumita persoana pentru igiena singulara. De exemplu, nu este indicat sa folosesti prosopul de mobila pentru a sterge geamurile, pentru ca risti sa muti praful si scamele dintr-o parte in alta. Acelasi lucru se poate intampla si in cazul in care folosesti astfel de prosoape textile pentru curatarea suprafetelor. In plus, daca folosesti astfel de prosoape reutilizabile, va fi necesar sa ai si spatiu de depozitare pentru ele, va trebui sa folosesti mai mult detergent pentru dezinfectarea si curatarea lor, iar la un moment dat isi vor schimba textura si aspectul, ajungand direct la cos.

Iar in unele situatii se impun strict prosoape de unica folosinta ca role medicale si prosoape coafor. De aceea, astfel de prosoape hartie de unica folosinta sunt ideale in orice situatie.

3. Locul de achizitie

Alegand cu atentie locul de unde te aprovizionezi cu astfel de consumabile, pot alege produse de o calitate mai buna si poti economisi mai mult pentru alte achizitii. In speta, achizitia din online si din magazinele specializate cu astfel de produse te pot ajuta sa-ti achizitionezi strict consumabilele de care ai nevoie la preturi de zeci de ori mai avantajoase.