Diverse

De ce ai nevoie de vitrine frigorifice verticale

iulie 10, 2019 By

In comertul cu amanuntul la punctele alimentare publice, exista vitrine frigorifice verticale in care sunt amplasate produse alimentare si sticle cu bauturi, pentru a mentine produsele in stare buna pe toata durata  termenului de valabilitate. Pe piata exista mai multe tipuri de vitrine frigorifice cu racire si congelare. Alegerea modelului depinde in mare masura de tipul magazinului, de  firma de catering sau de restaurant.

Unde sunt necesare vitrinele frigorifice verticale

Vitrinele frigorifice verticale sunt necesare acolo unde se vand alimente proaspete si in general, acolo unde se vand bauturi racoritoare sau bere. Daca optezi pentru vitrine frigorifice cu caracteristici tehnice diferite, atunci in magazin poti stoca si vinde o gama imensa de produse, cum ar fi carne, peste, organe animale, lapte si produse pe baza de lapte, peste, carne si preparate semi-finisate, carnati si branza, legume congelate, fructe, fructe de padure, aluat, bauturi racoritoare si bauturi alcoolice.

Vitrine frigorifice verticale – Pret

Pretul vitrinelor frigorifice verticale este variat si depinde de modificarile diverse, de dimensiune si de design. Daca ai nevoie de o vitrina frigorifica pentru un depozit, atunci nu exista nicio diferenta in privinta aspectului. Insa, daca ai nevoie de un dispozitiv pentru un magazin, centru comercial, bar, restaurant etc., atunci ai nevoie de o optiune complet diferita in privinta designului si in special acolo unde echipamentele deja existente au un anumit stil.

Parametrii tipici

Cand sunt selectate vitrine frigorifice verticale, trebuie sa tii cont de scopul lor, de parametrii tehnici si de caracteristicile externe. Dimensiunile acestora sunt determinate in functie de anumite standarde. Exista posibilitatea de a alege intre optiunile compacte pentru magazinele mici si vitrine frigorifice pentru supermarket-uri.

In functie de temperatura, exista trei categorii principale de vitrine frigorifice verticale, si anume:

  • Cu temperatura scazuta, care sunt  capabile sa inghete alimentele pana la -18 grade C;
  • Cu temperatura medie, care sunt potrivite pentru racire de la +7 grade C la 0 grade C;
  • Universale. Acestea functioneaza in modurile de la congelare usoara pana la racire cu un interval de temperatura cuprins intre -5 si + 5 grade C.

De asemenea, se acorda atentie  tipului de racire, care poate fi dinamic sau static, ecran cu afisaj si o unitate de racire la distanta (unele modele vin cu o unitate integrata). De asemenea, decizia de proiectare este importanta, deoarece vitrinele frigorifice verticale de cofetarie difera in design, fata  de versiunile destinate produselor din carne. Desi, exista solutii universale care sunt potrivite pentru diverse scopuri.