Moda

Curele barbati – 7 reguli de buna purtare

iulie 11, 2019 By

Cand vine vorba de stilul masculin, intalnim astazi atat de multe intrebari despre curele barbati si totodata foarte putine raspunsuri concrete si valide. Pe buzele majoritatii barbatilor stau intrebari cum ar fi “Cum pot purta curea barbati cu stil?” sau “Cum accesorizez corect curele piele barbati?”, de aceea am intocmit o lista cu 7 reguli de buna purtare a curelei care sa ajute orice barbat aflat in cautare de astfel de raspunsuri.

            Prima regula: cureaua se alege intotdeauna in functie de vestimentatie. Astfel ca, pentru o tinuta eleganta sau de business se alege o curea clasica si cat mai formala, intr-o culoare neutra si fara prea multe elemente. La tinutele casual se preteaza curelele cu model, cu aplicatii sau embleme, de diferite forme si culori.

            A 2-a regula: cureaua pentru costum nu trebuie sa depaseasca mai mult de 4 cm. Acest lucru inseamna ca o curea cu cat este mai ingusta, cu atat este mai formala. Ca regula generala, cureaua pentru costum nu trebuie sa fie foarte impunatoare.

            A 3-a regula: cureaua se asorteaza intotdeauna cu pantofii. Astfel ca, in momentul in care se alege o curea, este ideal sa se tina cont de culoarea pantofilor. Nuanta curelei trebuie sa fie in aceeasi cromatica cu pantofii. O eroare de stil intalnita frecvent in randul barbatilor este purtarea curelei maro la pantofi negri si invers.

A 4-a regula: cureaua nu se poarta niciodata in acelasi timp cu bretelele. Aceste accesorii sunt doua accesorii substituibile, care au acelasi rol, la fel cum sunt cravata si cu papionul. Astfel ca, un barbat care se vrea a fi stilat va trebui sa evite intotdeauna bretelele daca poarta curea, reciproca fiind de asemenea valabila.

A 5-a regula: o curea inchisa in mod corect trebuie sa treaca de primele doua gaici ale pantalonilor si sa ajunga la cea de-a treia gaica. Cureaua nu trebuie inchisa in mod fortat sau infasurata de mai multe ori in talie. In cazul in care este prea lunga cureaua, aceasta este bine sa fie scurtata. Daca, in schimb, este prea scurta, cureaua nu va reusi sa cuprinda talia si sa se inchida natural ceea ce o va face sa fie nepotrivita.

A 6-a regula: cureaua purtata in mod corect va trebui sa fie mereu aliniata la marginea de sus a blugilor sau pantalonilor. Cureaua larga va atarna si va cobori spre marginea inferioara a pantalonilor, ceea ce va crea un aspect estetic neplacut. In cazul in care mai este nevoie de o gaura pe curea atunci aceasta se poate face fara probleme si acasa in mod manual.

A 7-a regula: o curea de calitate este cea din piele naturala. Aceasta este rezistenta, usor de intretinut si va putea fi folosita o perioada indelungata de timp. Curelele din materiale sintetice au tendinta de a se crapa si uza foarte repede, comparativ cu curelele din piele naturala.

Asadar, tinand cont de aceste 7 reguli de buna purtare, orice barbat va putea face alegerea corecta a curelei si o va purta cu stil.