blog
Diverse

Cum te ajută cântarul industrial să-ți depășești limitele

septembrie 21, 2017 By


Un președinte american le-a spus acum câteva zeci de ani micilor fermieri și industriași să-și gândească producția la scară industrială sau să se lase de meserie. Fă-te mare sau cară-te acasă (go big or go home) este și astăzi motto-ul americanilor capitaliști conștienți de mediul și de piața în care se învârt. Întrebarea este cât sunt micii întreprinzători mai puțin americani conștienți de importanța de a crește treptat dar sigur spre o industrie sigură, eficientă, bazată pe mașini industriale noi, cântare industriale eficiente și o logistică funcțională.

Cine te limitează?
De cele mai multe ori, aparatura învechită de producție și cântărire este limita cea mai reală în calea succesului producătorilor. Investițiile într-un cântar industrial mai nou, o linie de ambalare mai rapidă, o linie de producție care merge fără oprire sunt privite cu suspiciune. Dacă merge, de ce să o schimb? Dacă am un cântar care până acum m-a deservit destul de bine de ce l-aș schimba cu un model mai nou? Înseamnă mai nou și neapărat mai bun? De cele mai multe ori da. Mai ales când vorbim de cântare. Iar cântarele fac și desfac lucruri dacă stai să le analizezi  mai cu atenție.

Cântărește bine ceea ce produci
Un cântar industrial nou, tip platformă, te poate ajuta enorm să eficientizezi timpii de producție, ambalare, livrare și transport. Un astfel de cântar electronic este precis până la diviziuni de gram deși poate cântări sute și chiar mii de kilograme. Spațiul pe care îl ocupă este minim, datorită designului modern, minimalist, tip platformă. Este ușor de transportat, ușor de întreținut, rezistent și mai ales lipsit de erori. Nici nu se poate compara cu vechile cântare folosite de piața de producție din alte vremuri.

Caracteristicile cântarului industrial
Un cântar industrial modern este compact, mecanismele și senzorii electronici fiind protejați de o carcasă din inox. Este ușor de transportat, igienizat, are o formă plată, ergonomică, este protejat de coroziune, capabil să suporte sarcini și suprasarcini. Are 4 celule de cântărire foarte precise, protejate, este perfect calibrat și omologat metrologic, făcut să reziste la vibrații, șocuri, variații de temperatură și presiune. Este protejat cu sisteme speciale și făcut să reziste în medii umede și condiții de lucru în exterior. Poate suporta sarcini mici, medii și mari, de la 300 kg  la 6000 kg. Garanția este de 2 ani.

Avantajele cântarului industrial
Cântarul industrial modern este foarte versatil datorită formei plate, ergonomice, ușor de manevrat. Pe un astfel de cântar se pot urca în siguranță paleți de marfă de diferite greutăți, înălțimi și dimensiuni dar și recipiente cu lichide fie ele și corozive. Modelele diferă dar avantajele sunt mereu aceleași: precizie, corectitudine, continuitate.

Cântarul este instrumentul de precizie de care nu ne putem lipsi indiferent de domeniul de producție. Suntem dependenți de date, cifre, indicatori care ne îndrumă spre eficientizarea muncii și spre creșterea profitului. Nu ne putem permite cifre eronate. Achiziționarea unui cântar platformă electronică trebuie să fie o prioritate pentru orice firmă care își dorește un viitor mai sigur, mai profitabil, cu muncă mai puțină și rezultate remarcabile. A venit vremea să ne depășim limitele cu inteligență!