premium leasing
Auto

Cum sa iti protejezi masina de hoti – Sfaturi utile

noiembrie 8, 2019 By

Ca sofer, responsabilitatea ta este atat sa conduci prudent si sa fii un sofer responsabil, cat si sa ai grija de masina pe care o conduci. Pentru a evita evenimentele neplacute precum furtul si spargerea masinii tale, am pregatit o serie de sfaturi utile care te-ar putea ajuta.

Iata ce trebuie sa faci pentru a iti proteja masina si pentru a fi responsabil. Este mult mai bine sa fii preventiv decat sa trebuiasca sa ai de-a face cu evenimente mai putin placute.

Ai grija unde parchezi!

Atunci cand vine vorba de locul de parcare, este important sa fii foarte prudent. Cel mai bine este sa optezi pentru locurile de parcare supravegheate video sau de catre un paznic. Chiar daca acestea sunt platite, te vei simti mult mai bine sa stii ca masina ta este lasata in siguranta.

De asemenea, este bine sa eviti locurile de parcare ferite de ochii lumii, locuri de parcare ce pot fi tinta hotilor.

Ar fi pacat ca o masina noua, cumparata de la un dealer precum Elite Cars Leasing, sa fie vandalizata sau poate sparta din cauza ca a fost parcata intr-o zona cu risc ridicat de furt.

Verifica daca usile sunt inchise

Fa-ti un obicei din a verifica o data sau de doua ori daca usile si geamurile sunt inchise, dar nu uita sa verifici si cand pleci din acel loc daca masina ta este zgariata sau daca are vreo avarie.

Stiu ca pare un lucru destul de evident, insa este important sa fii preventiv.

Nu lasa lucruri de valoare in masina

Evita sa lasi in masina ta lucruri de valoare precum geanta, geanta de laptop sau portofelul. Ai grija sa le iei cu tine sau sa le pui in portbagaj, ferite de ochii lumii.

Marcheaza oglinzile si jantele

Pentru a descuraja furtul oglinzilor sau al jantelor, ai grija sa marchezi cu numarul de inmatriculare oglinzile si jantele. Acesta este un sistem antifurt foarte eficient atat pentru oglinzi si jante, dar si pentru intreaga masina.

Poti opta pentru sisteme antifurt

Exista sisteme antifurt la preturi accesibile care se pot monta pe volan sau pe incuietori pentru a preveni furtul masinii tale. De asemenea, poti alege si o alarma auto care va descuraja spargerea masinii tale. Cel mai bine este sa alegi o alarma carese activeaza automat, atunci cand cheia este scoasa din contact si usile au fost inchise. Acestea sunt eficiente deoarece se activeaza automat si nu exista riscul ca tu sa uiti sa activezi alarma.

Este important sa nu te grabesti atunci cand parasesti masina pentru a avea timp sa verifici usile, geamurile, dar si lucrurile pe care le-ai lasat sau nu in masina.