blog
Diverse

Cum sa creezi o atmosfera relaxanta in baie?

iunie 8, 2017 By

Cum sa creezi o atmosfera relaxanta in baie?

Multa lume care si-a amenajat sau reamenajat baia a spus fara ezitare ca in aceasta incapere a casei a investit cei mai multi bani. Mai ales cei care au o viata agitata si bugetul le permite investesc bani destul de multi pentru a avea la indemana un colt de relaxare dupa o zi grea.

Gama de culori pastelate

Baia fiind un spatiu destinat relaxarii si improspatarii, culorile folosite pentru decorarea ei ar trebui sa fie cat mai naturale, deci pastelate, nu stridente. Nu este exclus insa un usor si bland contrast de culori pastelate, fie folosit intr-o combinatie de culori in gresie sau faianta, poate chiar sub forma de mozaic, fie alegand obiectele sanitare, mobilierul si alte accesorii in alta culoare decat cea a peretilor si a podelei. Perdeaua dusului si prosoapele de baie ar putea fi pete de culoare usor mai accentuate, puteti alege chiar culori primare pentru a inveseli atmosfera baii.

Lumina din plin

Unele bai sunt private de lumina naturala, constructia este mai greu de modificat, dar aceasta carenta poate fi corectata prin lumina artificiala.

Pentru a face o baie relaxanta, intr-adevar sunt suficiente cateva lumanari, dar relaxarea poate fi obtinuta si privind cerul albastru pe fereastra baii. Insa majoritatea doamnelor si domnisoarelor folosesc baia pentru a se aranja si machia, astfel ca lumina cat mai multa si mai naturala este necesara pentru un machiaj corect. Daca exista posibilitatea montarii mai multor becuri cu deconectare separata, atunci intensitatea luminii poate fi folosita pentru diverse situatii.

Prezenta plantelor invioreaza atmosfera

Verdele este o culoare benefica, reconfortanta, mai ales verdele natural, asadar si plantele pot contribui la realizarea unei atmosfere placute in baie. Insa doar anumite plante puteti aseza in baie, care rezista la umezeala si lumina putina, daca nu aveti o fereastra larga, prin care sa patrunda lumina naturala.

Aloe si alte plante suculente sunt rezistente de obicei la orice fel de conditii de pastrare, umiditatea din baie fiindu-le suficienta pentru a trai.

Bambusul este, de asemenea, o planta iubitoare de umiditate, insa trebuie sa aveti loc pentru el intr-un colt, pe podea, pentru ca se dezvolta repede si creste in inaltime destul de mult.

Daca aveti o fereastra la baie, puteti aseza in dreptul ei orhidee, care sunt plante foarte potrivite pentru astfel de incaperi umede, incalzite.