blog
Personale

Cum ne pregatim inainte de a merge la sala

septembrie 12, 2016 By

Te-ai hotarat sa mergi la sala si in sfarsit ti-ai luat inima in dinti sa pui in aplicare tot ceea ce ti-ai propus. Totusi, nu te duce la nici un antrenament inainte de a fi informat in legatura cu niste lucruri extrem de importante legate de alimentatie. Inainte de orice antrenament, este recomandat sa te alimentezi corect. Se stie ca inainte de a depune efort fizic, e recomandat sa mananci ceva, sa iei o gustare. Asta nu inseamna ca poti sa mamani orice. Pe langa alimentatia corecta, inainte de exerciti fizice la sala trebuie sa folosesti suplimente pre-antrenament.

Se spune ca cea mai importanta masa a zilei este cea care iti permite sa iti imbunatatesti aspectul fizic. Ce inseamna asta? Inseamna ca este vorba de masa dinainte de antrenamentul la sala, care iti da energia necesara exercitiilor fizice intense. In primul rand mancarea pe care o alegi trebuie sa fie usor de digerat si sa contina ingredientele de care ai nevoie. Asta inseamna ca trebuie sa mananci alimente ce contin proteine si carbohidrati. Insa trebuie sa nu mananci alimente care contin multe zaharuri, adica carbohidrati simpli, pentru ca acestea iti vor da o stare de moleseala, care nu este potrivita inainte de antrenament.

Alimentele consumate inainte de antrenament nu trebuie sa contina grasimi saturate pentru ca se cunoaste ca acestea incetinesc procesul de digestie. Unii dintre noi se bazeaza pe faptul ca sunt supraponderali si cred ca organismul va transforma grasimea in energie. Adevarul este ca organismul va incepe sa transforme grasimea in energie, insa nu va face fata si de la un timp va folosi carbohidratii pe care i-ai consumat la masa.

Te poti pregati de antrenament cu o farfurie de fulgi de ovaz si lapte, sau cu o portie de iaurt. In nici un caz sa nu alergi pe stomacul gol, desi unii te vor sfatui sa faci asta. Faptul ca nu trebuie sa mananci inainte de sala este un mit, pentru ca daca faci asta, masa musculara va avea de suferit.

Suplimentele pre-antrenament sunt stimulente pentru organismul celor care merg la sala, astfel incat sa ii ajute sa scape de senzatia de oboseala si sa fie pregatiti pentru antrenament. Este recomandat sa mancam bine cu 2-3 ore inainte de antrenament si sa apelam sa suplimente nutritive.