blog
Diverse

Cum iti convingi parintii sa plece in concediu

martie 29, 2017 By

Cum iti convingi parintii sa plece in concediu

Nu, nu e un articol pentru adolescenti in care sa gaseasca modalitati pentru a-i convinge pe parinti sa ii lase singuri acasa pentru ca ei sa isi faca de cap. Este un articol care abordeaza o problema cu care m-am confruntat de ceva timp. Parintii mei detin o firma de peste 20 de ani. Este obiectul muncii lor, sursa stresului lor zilnic, dar si firma din care am trait o familie formata din cinci capete. Cel mai mare dezavantaj atunci cand detii propria firma este ca ajungi sa muncesti mult mai mult decat un simplu angajat. Chiar daca parintii mei isi incep programul de lucru la ora convenabila pentru ei, seara, la orele 20-21 ii gasesti tot muncind. Si se intampla ca domeniul de activitate al firmei sa dea cele mai mari roade pe perioada verii, asa cum se intampla in cazul mai multor intreprinderi.

Acest lucru a condus la anularea concediilor an de an, datorita perioadei productive. Asa ca parintii mei nu au avut parte de un concediu in Tenerife Spania, un sejur in Grecia sau in Turcia, asa cum aveau prietenii lor de familie. Iar una dintre cele mai dificile situatii a fost ca anul acesta sa ii conving sa lase munca macar pentru doua saptamani si sa plece intr-un concediu binemeritat.

Desigur, asa cum am anticipat, primul motiv pe care l-au invocat a fost acela ca perioada verii este cea mai productiva, aduce cei mai multi clienti si implicit castigurile sunt cele mai mari. Insa le-am spus ca asa au procedat in fiecare an si sa se gandeasca ca in toti anii in care au stat acasa pe perioada verii au strans bani pentru acest concediu. Clientii care vor veni in acea perioada vor intelege ca sunt in concediu. Pana la urma, toata lumea stie ca vara e perioada vacantelor si s-ar putea sa nu gasesti deschis la magazinul tau preferat.

Apoi, cine va avea grija de casa? Nicio problema, i-am asigurat ca nu voi lipsi de acasa in cele zece zile de concediu si ca voi avea grija ca totul sa fie in ordine, alaturi de fratele meu. In cele din urma, ultima problema pe care si-au pus-o a fost cu cine vor merge. Aici lucrurile erau deja aranjate si vorbisem cu inca doua familii care isi planuisera o vacanta. Pe scurt, parintii isi pun foarte multe probleme atunci cand vine vorba de o vacanta. Insa primul lucru de care trebuie convinsi e ca merita cu adevarat putina relaxare si ca din acei bani pe care ii castiga, sa nu se simta vinovati ca ii folosesc cel putin o data doar pentru ei.