DiverseInteresante

Cum au aparut elevatoarele cu 2 coloane asimetrice?

ianuarie 21, 2018 By

Exista mai multe tipuri in categoria elevatoare din care cumparatorii pot alege. Modelul de elevator doua coloane asimetric este unul dintre cele mai cautate motiv pentru care va fi tratat separat in acest articol.

Termenul asimetric se poate aplica configuratiei coloanei sau configuratiei bratului unui ascensor. Acest termen este de obicei asociat cu ascensoarele care usureaza accesul si iesirea din masina. Multi distribuitori de lifturi ar crede ca, cu exceptia cazului in care coloanele sunt asimetrice, iar bratele sunt asimetrice din design, clientul este prins in interiorul masinii. Aceasta este o presupunere ridicola.

Masinile au fost (si sunt) mai mici in Europa decat in ​​Statele Unite. Ascensoarele ar putea fi mai mici si necesare pentru a sustine o mai mica greutate in Europa decat in ​​Statele Unite. Centrele de service din SUA au fost in mare masura dependente de ascensoarele de la sol, deoarece ascensoarele deasupra solului nu erau populare aici.  Multe service-uri nu au vrut sa inlocuiasca complet vechile ascensoare. Aceste centre de servicii au fost, de asemenea, preocupate de problemele de mediu asociate cu ascensoarele montate direct in sol. Platformele de ridicare deasupra solului au oferit o optiune sigura si economica cu ​​o cantitate minima efort si asigura tot confortul in momentul in care sunt folosite.

Majoritatea ascensoarelor originale deasupra solului au fost simetrice in designul coloanelor si bratelor. (

O problema descoperita la inlocuirea unui elevator in sol cu ​​un ascensor modern a fost latimea totala a ascensorului de la sol. Latimea unui sant normal de ridicare in sol este de 10 picioare. Latimea medie a coloanei exterioare a unui lift simetric deasupra solului a fost intre 11 si 12 picioare. Platforma de ridicare deasupra solului nu a putut fi instalata intre doua spatii de ridicare din sol fara a se incorpora in spatiile de ridicare invecinate.

Pentru a rezolva aceasta problema, producatorii de ascensoare au decis sa reduca latimea totala a ascensoarelor deasupra solului realizand ascensoare asimetrice care asigura de asmenea intreg confortul de manevrare iar utilizatorii au posibilitatea de a se misca foarte bine pe astfel de elevatoare in conditii de siguranta.