Interesante

Cum alegem ochelarii de soare care să ni se potrivească cel mai bine

noiembrie 29, 2019 By

Cu toții știm că radiațiile UV ne pot afecta vederea în fiecare perioadă din an, nu doar vara când aceste accesorii sunt la mare căutare. Din acest motiv, trebuie să optăm pentru perechea de ochelari de soare de bărbați de la OPTIblu care să ne protejeze în fiecare zi de radiații. Trebuie să știm că sunt mai multe tipuri de ochelari, iar alegerea lor se face în funcție de activitatea la care dorim să-i utilizăm cel mai mult. De exemplu, unele persoane se simt mult mai bine și obosesc mai greu dacă folosesc o pereche de ochelari de soare la condus sau la unele activități precum schiatul sau statul la plajă.

Cum alegem ochelarii de soare de la OPTIblu în funcție de forma feței

  • Pentru fața ovală

Atunci când avem forma feței ovală, suntem un caz fericit și putem opta pentru orice model de ochelari de soare de bărbați de care suntem atrași. Totuși, este indicat să alegem un model care să nu ne acopere foarte mult din față pentru că putem crea o iluzie de alungire.

  • Pentru fața rotundă

În acest caz, ochelarii de soare de bărbați cu formă pătrată sunt cea mai bună alegere. Nu este exclus nici alt model de astfel de accesorii, dar putem crea anumite iluzii nedorite care să ne pună în situații pe care nu ni le dorim. Atunci când achiziționăm un astfel de accesorii, pe lângă benficiile asupra vederii pe care le poate avea, ne dorim și un aspect mai plăcut.

  • Pentru fața pătrată

Este inversul cazului cu fața rotundă. Deci, cel mai indicat ar fi să ne orientăm către o pereche de ochelari de soare rotunzi. Modelul ramelor ține de gustul fiecărei persoane, dar se recomandă ca aceastea să nu fie foarte voluminoase pentru a nu acoperi foarte mult din față. În acest caz, putem opta pentru foarte multe modele care ne ajută să arătăm mult mai bine, dar și să fim mereu protejați de efectele radiațiilor.

  • Pentru fața alungită

Nu este o situație foarte pretențioasă, dar trebuie să avem grijă în alegerea unor ochelari de soare de bărbați care să ni se potrivească, deoarece putem opta pentru o pereche de ochelari aviator, dar și o pereche mai mare, modele care nu se potrivesc multor persoane. Cel mai bun aliat este oglinda. Atât timp cât considerăm că ne pot pune într-o lumină bună, singurul lucru la care trebuie să mai fim atenți sunt lentilele și calitatea acestora.

Ochelarii de soare sunt potriviți și pentru copii

Fiind mult mai vulnerabili decât adulții, copiii trebuie să poarte ochelari de soare chiar dacă acest lucru li se poate părea o joacă. Radiațiile UV le pot afecta vederea de la o vârstă foarte fragedă, de aceea trebuie să căutăm o pereche potrivită pentru momentele când soarele este foarte puternic, dar și pe timpul iernii sau a precipitațiilor.

Dacă vă întrebați care este procentul pentru care trebuie să optați, acesta este de 100% protecție împotriva radiațiilor UV. Cel mai bun material pentru un astfel de accesoriu este plasticul, iar ramele pot să fie de orice design doriți atât timp cât sunt rezistente.