blog
Diverse

Contractul de prestari servicii SEO: cu cine il incheiem?

octombrie 20, 2017 By

Firmele ce activeaza in online de putina vreme isi dau rapid seama ca nu au gradul de vizibilitate sperat si ajung la concluzia ca au nevoie de ajutor specializat in aceasta privinta, doar ca, in functie de buget, se orienteaza in majoritate in materie de asemenea servicii seo in functie de pret, punand pe pozitii inferioare alte criterii, poate mult mai importante.

Degeaba se bucura ca vor plati un abonament lunar de doar cateva zeci de euro, daca in final, cand vor trage linie, desi in prima etapa au sesizat anumite rezultate incurajatoare, constata ca au parte de penalizari din partea motoarelor de cautare care le sufoca iremediabil afacerea.

Un antreprenor ar trebui ca sa fie constient de faptul ca desi initial va face anumite investitii financiare in acest domeniu, al optimizarii site-ului sau de business, in final rezultatele pe care le va obtine nu atat pe termen scurt, dar mai ales pe termen mediu si lung, vor face ca aceste cheltuieli sa se amortizeze total, ba chiar sa fie generatoare de profituri substantiale.

La întrebarea “Cat costa o campanie seo performanta?”, unicul raspuns care se poate da asa, “in orb”, este urmatorul: “Depinde de ceea ce iti doresti ca sa obtii!”.

Exista atat posibilitatea unor campanii punctuale, desfasurate pe proiecte de amploare redusa, dar si campanii de durata, stiut fiind ca pentru o buna optimizare a unui magazin online, spre exemplu, este nevoie de minim 6 -12 luni pentru obtinerea unor rezultate concludente.

Iata de ce, mai indicat ar fi ca in momentul in care va interesati de tarifele SEO sa intrebati nu cat costa o campanie de optimizare a unui site, ci cat costa proiectul dvs. personal SEO, pentru ca fiecare dintre aceste campanii este unica, pentru simplul motiv ca si fiecare site de afaceri este unic.

De regula, serviciile punctuale se platesc la ora, pe cand cele de lunga durata beneficiaza de abonamente lunare dimensionate dupa nevoile diferitelor firme ce le contracteaza.

Aceste contracte lunare de prestari servicii de SEO pot ca sa fie particularizate dupa nevoile concrete ale clientilor care apeleaza la ele.

Desigur, cei care isi permit, pot sa incheie contracte cu firme mari ce ofera servicii de optimizare website-uri, dar trebuie avut in vedere si aspectul sensibil ca o agentie de digital cu renume are si un numar mai mare de clienti, asa incat acestia sunt tratati cumva “la norma”, in timp ce firmele mai mici, dar care au specialisti foarte buni, avand un numar mai mic de clienti, se pot ocupa mai bine de problemele fiecaruia in parte, pot ca sa lege parteneriate de durata care sa aiba la baza si empatia, nu doar rezolvarea distanta a unor probleme de serviciu.