Femei

Climenum – pastile pentru menopauza

martie 27, 2019 By

Orice femeie constientizeaza transformarile corpului sau, uneori zilnice, mai ales in jurul varstei de 40-45 ani, varsta instalarii premenopauzei, apoi a menopauzei. Nu este insa o regula general valabila, existand femei care se confrunta cu menopauza precoce instalata uneori in jurul varstei de 30 ani, precum si femei care manifesta primele simptome in jurul varstei de 55-60 ani.

            Menopauza sau climacteriul feminin reprezinta o perioada de tranzitie intre varsta adulta, fertila a oricarei femei si batranete. Se caracterizeaza prin diverse modificari fizice si psihice. Principalul simptom il constituie suprimarea ciclului menstrual datorita reducerii treptate si definitive a activitatii ovariene care consta in producerea de hormoni sexuali (estrogen si progesteron), in eliberarea ovulului lunar si participarea acestuia la procesul de fecundatie.

            Climacteriul se intinde pe o perioada de cativa ani cuprinzand mai multe etape, fiecare cu simptomatologie specifica:

  • Premenopauza- poate dura chiar si 4-5 ani, se caracterizeaza prin menstruatii neregulate, abundente sau reduse cantitativ, dureroase sau prin lipsa acestora, aparitia bufeurilor, a variatiilor tensionale si de greutate, irascibilitate;
  • Menopauza- disparitia definitiva a menstrelor, aparitia ridurilor fetei si a uscaciunii,  vaginale, a infectiilor intime;
  • Postmenopauza- disparitia completa a caracterelor sexuale secundare cu consecinte asupra intregului metabolism: se pot instala boli cardiovasculare, diabetul zaharat, osteoporoza.

            Este important ca femeia sa inteleaga ca procesul prin care trece este unul normal si ca poate beneficia de ajutor, mai ales in perioadele de premenopauza si menopauza.

            Un ajutor de nadejde este Climenum pret si beneficii, un concentrat de extracte din plante, vitamine si minerale care actioneza asupra starilor de nervozitate, bufeurilor, palpitatiilor, dar si asupra sanatatii oaselor. Actiunea sa complexa se datoreaza celor doua formule special concepute pentru zi si noapte. Astfel, se administreaza cate 1 comprimat Day dimineata si 1comprimat Night seara pentru 24 ore de confort.

            Nu se administreza persoanelor alergice la soia, aceasta planta regasindu-se in compozitia sa.