locuri din Bucuresti
Interesante

Cele mai populare locuri din Bucuresti in care trebuie sa ajungi vara asta

august 7, 2019 By

A venit vara si toti prietenii tai pleaca la festivaluri? Nu iti face griji caci Bucurestiul are multe de oferit, iar daca stii unde sa mergi, vei avea parte de cele mai spectaculoase poze pentru Instagram.

Capitala este un loc al contrastelor, Centrul Vechi fiind cel mai bun exemplu de loc in care arhitectura imbina tehnologia si dragostea noastra pentru mancare buna, bauturi fine si petreceri pana in zorii zilei. Singurul dezavantaj este faptul ca e destul de aglomerat, mai ales in perioada verii cand este acaparat de turisti. Daca te indepartezi putin si o iei la pas pe Calea Victoriei, vei da de cel mai cool local din oras: Linea Closer To The Moon.

Cunoscut pe scurt drept Linea, este genul acela de local unde neaparat ai neovie de rezervare in prealabil, iar preturile sunt ceva mai piperate, dar merita pentru privelistea si experienta unica de care vei avea parte. Meniul nu este extrem de variat, dar vei putea degusta preparate inedite, pregatite cu iscusinta de catre bucatari talentati, ori vei putea savura un cocktail custom made de la bar.

Pentru aceia dintre voi mai romantici, poate ca o plimbare in parcul Cismigiu nu este indeajuns. Ce ar fi daca ai lua masa in sitl frantuzesc la Cismigiu – Bistro la Etaj? Cel mai cochet si roz restaurant din Bucuresti te asteapta cu mobilierul sau bombonicios, un meniu care te va lasa gura apa si chelneri extrem de profesionisti. Vei putea de asemenea iesi pe terasa localului care il inconjoara pentru a te bucura de panorama asupra orasului.

Daca nu ai chef sa mananci, poti oricand sa faci o plimbare relaxanta in fostul parc Herastrau, redenumit Parcul Regele Mihai I al Romaniei, dupa pierderea regretatului ultim monarh al tarii noastre. Cele peste 180 de hectare gazduiesc zeci de alei potrivite plimbarii cu bicicleta sau rolele, un lac pe care te poti plimba cu barca sau vaporasul, o gradina japoneza si chiar si un parc de distractii. Posibilitatile de agrement sunt multiple, iar spre seara te poti opri la una dintre terasele care inconjoara lacul, ori la faimosul local Hard Rock Cafe pentru un burger suculent.

Nu iti e foame si parca nici nu te-ai plimba timp de ore in sir pentru acele poze de Instagram de invidiat. Atunci ceea ce cauti este probabil strada Arthur Verona. Strada pe care vei gasi si Carturesti Verona (care apropo, se afla intr-o cladire cu o incarcatura istorica impresionanta) si Cafe Verona este panza multor artisti romani. Peretii de pe aceasta strada sunt decorati cu picturi impunatoare care formeaza fundalul perfect pentru pozele tale pretioase. In aceeasi zona se afla si Parcul Gradina Icoanei, Parcul Ioanid si Biserica Anglicana, o locatie inedita in care sunt sustinute concerte de muzica medievala.

Vezi? Nu ai nevoie de un abonament la un festival de muzica pentru a te bucura de vara, ci doar de o vizita in cele mai populare locuri din Bucuresti.