blog
Diverse

Cele 3 tipuri de cazi care vor fi mereu la moda

iulie 20, 2017 By

Cele 3 tipuri de cazi care vor fi mereu la moda

Este cada de baie pe cale sa isi piarda statutul de piesa centrala a oricarei bai? Exista un trend ascendent prin care cada este inlocuita cu dusul. Exista reclame si articole despre amenajarea baii care exclud cada baie din lista de must have si o inlocuiesc cu o cabina de dus.

Dar trebuie sa iei in calcul toate avantajele pe care le are o cada:  poate fi folosita pentru o baie relaxanta, nu numai pentru o spalare rapida. Sunt mult mai estetice si exista o plaja foarte mare de optiuni care sa se potriveasca oricaror gusturi. Fata de un dus, in cada te poti aseza. Din punct de vedere a costurilor, investitia pentru cada baie este considerabil mai mica fata de un dus (walk-in sau cu cadita), dar acest aspect difera in functie de modelele alese.

Este mai usor de intretinut si de spalat fata de o cabina de dus cu geamuri. Si argumente sunt foarte multe pentru ambele variante. Adevarul este ca alegerea intre cele doua se face de regula in baza a doua criterii: spatiu – de cat spatiu pentru montaj dispui si ce preferinte ai.

Dar chiar si dupa ce ai trecut de dilema cada versus dus, trebuie sa iei o decizie foarte importanta: ce cada de baie ti se potriveste? Exista 3 tipuri principale de cazi:

  • Cada rectangulara
  • Cada asimetrica
  • Cada freestanding

 

 

  • Cada baie rectangulara

 

Este cea mai des intalnita si cea mai convenabila varianta. Probabil ai crescut avand o cada baie rectangulara sau, daca nu, ai intalnit-o foarte des. Poate fi incadrata de 2 sau 3 pereti, in functie de cat de mare este baia. Cel mai mare avantaj al acestui tip de cada este amprenta la sol – are dimensiunea cea mai mica.

Un alt aspect foarte important este ca poate fi montata in doua moduri, in functie de cum iti doresti sa arate amenajarea finala: cu panouri sau prin zidire. Pentru mentinerea tonurilor si pentru continuitatea design-ului, poti opta pentru zidire si poti folosi diferite jocuri cu placile ceramice pentru un plus estetic.

Dimensiunile pornesc de la o lungime de 110 cm si poate ajunge pana la 180 cm. In functie de dimensiune si de model, preturile pentru o cada baie rectangulara din acril pornesc de la 449 ron.

 

  • Cada baie asimetrica

 

Acest tip se aseamana foarte mult cu cada baie rectangulara, cu exceptia formei care nu este dreptunghiulara, ci iregulata. Sunt disponibile foarte multe modele, de la forme cu o latura ovala, pana la variatii trapezoidale. Alegerea depinde de cat spatiu disponibil pentru montaj exista si de stilul pe care baia il va avea.

Acest tip are si avantaje suplimentare legate de accesorizare: poate avea integrat un sistem de jacuzzi sau o zona pentru sezut. Poate fi transformata intr-un mic spa propriu. Marele avantaj insa este dimensiunea generoasa si capacitatea de a o folosi impreuna cu altcineva pentru o baie relaxanta.

Dimensiunile pot varia foarte mult in functie de forma. Lungimea unei cazi cu forma ovala porneste de la 140 cm si poate ajunge pana la 170 cm. Pretul pentru o cada de baie asimetrica porneste de la 599 ron.

 

  • Cada baie freestanding

 

A aparut in plan central abia in ultimii ani. Este cada care nu se lipeste de niciun perete, este o frumoasa piesa care trebuie sa fie asezata central. Pana de curand era considerata o varianta costisitoare care nu ar putea sa se incadreze in decorul blocurilor clasice.

Odata cu dezvoltarea noilor proiecte imobiliare care prevad bai mai generoase, cada de baie freestanding a avut o revenire spectaculoasa. In functie de model se incadreaza foarte bine atat intr-un decor cu accente vintage, cat si in bai minimaliste.  Preturile pentru cada baie freestanding variaza in functie de dimensiuni si de model, dar pentru o cada baie freestanding, pretul porneste de la 3.399 ron.