Ce trebuie sa stii despre uleiul de catina
Ce trebuie sa stii despre uleiul de catina
Daca ai facut cel putin o data o vizita intr-un magazin de produse naturiste sau te-ai gandit sa faci o comanda de pe magazinele online de specialitate este posibil sa fi descoperit si uleiul de catina. Avand o culoare galben-portocalie, un miros specific si un aspect limpede, uleiul de catina este foarte usor de recunoscut printre celelalte tipuri de ulei. Datorita cantitatii mari de substante bioative care intra in componenta sa, uleiul de catina este considerat ca fiind unul dintre cele mai benefice uleiuri asupra sanatatii.
Catina detine o lunga si bogata istorie, fiind utilizata drept tratament pentru diferite afectiuni inca din Antichitate. Daca iti intrebi bunicii care era cea mai utilizata planta pe vremea lor cu siguranta vor mentiona catina. Mai mult decat atat, iti vor enumera si cateva leacuri pe baza de catina cu ajutorul carora se tratau ei, dar si parintii nostri. Este denumita si „ginsengul romanesc” si reprezinta un adevarat aliat in lupta impotriva bolilor precum cele de piele, de anemie sau de stres.
Ceea ce face uleiul de catina cu adevarat deosebit si ofera titlul de „super aliment” este faptul ca reprezinta singurul produs in componenta caruia intra Omega 3, 6, 9 si 7. In plus, contine vitaminele E, A, C, D si K, beta-caroten, aminoacizi, dar si oligoelemente precum zinc, cupru, calciu sau fier. Printre beneficiile esentiale ale uleiul de catina sa numara imbunatatirea vederii, stimularea sistemului imunitar, inlaturarea starii de oboseala precum si tratarea racelilor sau a gripelor prin eliminarea bacteriilor care dau nastere acestor afectiuni.
Pentru rezultate excelente, administrarea acestui produs trebuie realizata cu precautie conform sfaturilor specialistilor. Este recomandat ca uleiul de catina sa fie administrat in cure, de 2-3 ori pe an. Doza potrivita este de cate 20 de picaturi de trei ori pe zi inainte de masa pe parcursul unei luni. Totusi, uleiul de catina si-a demonstrat proprietatile si in tratarea problemelor cosmetice. Vergeturile, arsurile, iritatiile, acneea sau eczema sunt doar cateva dintre afectiunile pielii tratate cu succes in mod natural.