premiile Oscar
Interesantestiati ca?

Ce nu stiai despre premiile Oscar

februarie 27, 2020 By

Premiile Oscar au fost decernate pentru prima oara in anul 1929 si reprezinta cele 24 de Premii ale Academiei americane de Film, acestea fiind oferite de catre Academia Americana de Film catre diferite categorii din industria filmului. Aceasta statueta a fost realizata pentru prima oara de George Stanley in 1928. Statueta Oscar este cel mai important premiu care poate fi primit pentru excelenta in domeniul cinematografiei.

Desi sunt extrem de importante, aceste statuete Oscar, care reprezinta un barbat stilizat in pozitie verticala, a carui maini sunt impreunate la piept, valoreaza doar 1 dolar. Acest lucru se datoreaza faptului ca organizatorii isi doresc ca aceste statuete sa nu ajunga pe piata neagra sau in mainile unor colectionari si impreuna cu castigatorii semneaza un contract prin care acestia se obliga sa inapoieze statueta organizatorilor pentru aceasta suma nesemnificativa.

Walt Disney este cel care a castigat cele mai premii Oscar, de asemenea este cel care a avut si cele mai multe nominalizari, mai exact 59. Disney a castigat nu mai putin de 32 de statuete Oscar.

Alfred Hitchock, celebrul regizor de filme horror nu a castigat nici un premiu Oscar, desi a fost nominalizat de cinci ori.

Desi a fost considerat unul dintre cele mai bune filme ale lui James Cameron, ‘Avatar’ a fost nominalizat pentru noua premii, insa acesta nu a castigat nici un premiu. La categoria pentru cel mai bun film al anului, Avatar a pierdut in favoarea filmului regizat de fosta sotie a lui Cameron.

‘Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui’ este filmul fantastic care a castigat toate premiile la categoriile unde acesta a fost nominalizat, mai exact 11 statuete Oscar.

Filmul de animatie care a fost nominalizat pentru prima oara a fost ‘Frumoasa si Bestia’ , ca mai tarziu, dupa aproape 20 de ani, acesta sa fie urmat de ‘Deasupra tuturor’.

La categoria ‘Cel mai bun film strain, Franta detine controlul, cu nu mai putin de 39 de nominalizari si 12 premii, urmata de Italia, cu 14 premii Oscar din cele 32 de nominalizari.

Cea mai tanara persoana care a castigat vreodata un Oscar este Shirley Temple, la varsta de 6 ani, urmata de Tatum O’Neal, in varsta de 10 ani.

Cea mai nominalizata actrita de pana acum este Meryl Streep, iar din cele 19 nominalizari ea a castigat 3 premii Oscar. Cand vine vorba despre actori, recordul il detine Jack Nicholson, cu nu mai putin de 12 nominalizari, ne spun jurnalistii de la 24monden.