procesoare
DiverseITPersonalestiati ca?Website

Ce facem pentru a alege procesorul potrivit

martie 14, 2020 By

Inima PC-ului sau procesorul este cea mai importanta componenta, de aceea este foarte important sa alegeti cu atentie o astfel de componenta, astfel incat sa fiti siguri ca faceti alegerea cea mai buna. Procesorul este practic creierul din spatele tuturor operatiunilor. Toate gadgeturile moderne se folosesc de un procesor performant, acesta fiind practic componenta de care nici un device modern nu se poate lipsi, acest lucru fiind valabil si pentru PC-uri.

In ceea ce priveste concurenta si anume care este firma care ofera procesoarele cele mai bune pentru calculatoare, atunci trebuie sa stiti ca aceasta batalie se duce intre AMD si Intel. Procesoarele Ryzen au devenit un rival destul de mare pentru procesoarele celor de la Intel, de aceea din ce in ce mai multe persoane aleg aceste procesoare. Indiferent de bugetul pe care il veti avea, veti putea gasi un procesor care sa va satisfaca nevoile, chiar daca vorbim despre un procesor de la Intel sau unul de la AMD. Ideea ar fi sa nu cadeti in capcana fanilor, ci sa alegeti procesorul in functie de nevoile pe care le veti avea. Nu exista niste reguli general valabile care sa va ghideze spre o anumita directie.

Socket-ul este primul lucru la care trebuie sa va uitati atunci cand alegeti procesorul si anume care este socket-ul pe care il foloseste placa de baza. Fiti atenti asadar sa alegeti intai procesorul si mai apoi un model compatibil de placa de baza. Verificati mereu lista de procesoare suportate de placa de baza, inainte de a va hotari cu privire la un anumit procesor. Daca gasiti doua componente care nu sunt compatibile, atunci nu va mai trebui sa cautati pentru ca va trebui sa schimbati una dintre componente, astfel inca sa se potriveasca.

Un alt lucru de care trebuie sa va interesati este numarul de nuclee. In ziua de azi procesoarele folosesc mai multe nuclee. Numarul mai mare sau mai mic de nuclee influenteaza semnificativ performanta unui procesor. Cele mai populare sunt cele de tip quad core, acestea fiind procesoarele spre care multe persoane se orienteaza. Putem spune chiar ca procesoarele cu sase sau chiar cele cu opt nuclee incep sa devina din ce in ce mai populare in ziua de azi. Ar trebui sa va mai intereseze si frecventa de functionare, aceasta fiind exprimata in Gigahertzi. De asemenea, memoria cache este un alt lucru de care ar trebui sa va interesati in alegerea procesorului.