Interesante

Ce facem in Vama Veche?

iunie 25, 2019 By

Vama Veche – o alegere perfectă

Vama Veche este o destinaţie de vacanţă excentrică, mulţi păşind pentru prima dată pe plajele Vamei în liceu sau poate în studenţie. Aceştia ajung să se reîntoarcă an de an fără a putea diferenţia litoralul şi marea de acest loc unde regulile le fac vamaiotii, aşa cum se autointitulează iubitorii ultimului loc ce păstrează frumuseţea sălbatică şi naturală a litoralului românesc. Vama nu este locul cluburilor sau a muzicii de petrecere, ci locul focurilor de tabără, al prieteniilor ce durează o viaţă şi al răsăriturilor ce îi prind pe visători cu berea în mână şi hainele pline de nisip.

Pana acum ceva timp, majoritatea turiștilor care frecventau Vama Veche înainte de modernizarea șoselei și de deschiderea frontierei, erau studenți, elevi, sau persoane care doreau să se rupă de agitația de la oraș. Ulterior, turismul a evoluat, frecventarea a crescut, mulți dintre vizitatori nu mai caută linişte, ci distracție și petreceri; strada principală este de altfel plină cu localuri și terase. Între localitățile Doi Mai și Vama Veche, litoralul este teoretic ocrotit de o Rezervație naturală integrală (terestră și maritimă) dar practic, lipsa de fonduri pentru rezervație și de informare a publicului duce, vara, la exploatarea și poluarea și a acestei porțiuni a Litoralului românesc.

Istorie

Aproape de țărm se află epava unei foste nave greceşti Akra Aktion esuata in 19.02.1981 aceastǎ epavă fiind una din atracțiile localității. În decursul anilor această epavă a fost folosită ca țintă de către Marina Militară. În 2013 epava se află într-o stare foarte avansată de degradare.

Avand o istorie atât de frumoasa, atât de atrăgătoare si un peisaj atât de mirific, cel putin la ora actuala când plaja din Vama Veche a fost complet renovata, astfel încât staţiunea a căpătat o noua faţadă, este imposibil ca cel putin in sezonul estival turiştii sa nu invadeze plajele cautand cazare Vama Veche.