blog
Personale

Ce air capeti in functie de pantoful purtat

ianuarie 20, 2016 By

Pantoful iti confera o nota de eleganta, de tinerete, de mister, si de sex appeal, de ce sa nu recunoastem.
Sa nu uitam nici ca pantoful are si un scop practic, nu doar estetic… Sau invers.

Important e sa gasim o balanta intre confort si adecvarea la context intr-un mod inedit. La o nunta, teoretic nu prea e “de bon ton”, cum spun taticii modei, francezii, sa porti sandale, mai ales daca esti domnisoara de onoare (eu, prin toamna, am avut prilejul sa fiu domnisoara de onoare la nunta unor prieteni moldoveni pe care i-am intalnit iarna trecuta cand m-am mutat in Bucuresti, si mi-au devenit foarte dragi, dar evenimentul nefiind super fancy, ci mai rock’n’roll, mi-am permis sa incalc regulile).

Hai sa vorbim intai despre functia practica. Situatia sta in felul urmator: daca… ai lucra ca asistenta, atunci vei purta altfel, alt tip de papuci, decat daca ai participa la receptia in cinstea unui act de caritate, la o plimbare prin gradina zoologica, la piata sau la un targ, decat daca ai lucra ca stewardesa sau secretara cu functii executive, dar acestea sunt joburi care au aproape toate in comun calitatea de a intruchipa incaltaminte dama comoda, un aspect primordial in alegerea perechilor.

Poate nu sunteti obisnuita cu platformele, dar acestea erau candva la moda si sunt sigura ca vor reveni! Pe nedrept, platformele, dupa ce au cunoscut un succes fenomenal, au abandonat scena pentru a face loc tocurilor cui, dar modele din era “experimentelor ratate” cu platforme au ramas mult timp inca de atunci incolo, sa impanzeasca rafturile buticurilor din bazare. La noi nu prea mai gasiti, fiindca au fost inlocuite de maretele lanturi de supermarket-uri, de exemplu.

Iata ca vorbim asadar si despre o camuflare a relatiei, a nivelului de socializare producator-client, inexistenta in cazul hipermarketurilor, dar in acelasi timp platformele raman eterne pe rafturile unde sunt tixite ca la talcioc, care s-a tranformat intr-un circ, un bazar cu lucruri marunte. Asadar, daca vreti sa straluciti intr-un mod inedit, nu va sfiiti sa alegeti din catalogul online pepper, modele de pantofi cu platforma, ideali pentru a intregi o tinuta de zi, de exemplu.

Functia estetica a pantofului. Foarte multe persoane pun accent pe latura estetica a incaltarilor. Fie ca este vorba despre o simpla sandala, sau de incaltaminte eleganta, aceasta trebuie neaparat sa fie si una frumoasa, care sa se asorteze cu restul tinutei.

Pentru iarna 2015-2016, noi va propunem sa va aruncati privirea peste noile modele de ghete piele, oferta noastra pliindu-se pe orice stil, deoarece puteti alege intre ghete clasice, din piele naturala, si ghete in stil army, ghete din piele intoarsa cu franjuri sau alte accesorii gen catarame, sau ghete care urmeaza linia ultimei mode, unde pielea matlasata a urcat rapid in top. Spor la cumparaturi si idei cat mai indraznete!