bossnet.ro
IT

Cat trebuie sa platesti pentru crearea unui site?

octombrie 22, 2019 By

In prezent, afacerile de succes nu pot exista fara un site de internet. Astfel, un site web eficient este mai mult decat necesar, pentru a va creste veniturile.

Pentru antreprenori, este destul de dificil sa obtina o cotatie exacta de pret pentru realizare website deoarece fiecare website in parte este creat in mod diferit iar pretul unui site este corelat in mod direct cu proiectul din spatele acestuia, adica de ceea ce va doriti si ce aveti nevoie.

Creare site pret – care sunt factorii importanti care influeanteaza costul unui site?

Daca vreti sa estimati costurile pe care le implica crearea unui site, este indicat sa tineti cont de urmatorii factori:

  • Daca doriti un site complet nou sau este o reconstructie;
  • Nivelul de pregatire – daca detineti toate detaliile documentelor necesare;
  • Daca doriti un blog sau o platforma de management al continutului;
  • Daca aveti partea de conceptie grafica creata pentru site;
  • Daca intentionati sa obtineti un site  cu redimensionare  automata pentru tablete si telefoane mobile
  • Cantitatea continutului pe care il detineti deja si cat continut mai doriti sa adaugati;
  • Daca aveti nevoie de unele functii speciale precum SEO, social media, comert electronic, etc.;
  • Mentinerea  site-ului dupa ce acesta va fi lansat.

Site-urile noi vor costa mai mult decat cele reconstruite

In cazul in care porniti de la zero, specialistul care creaza site va face la fel. Nu va avea un punct de plecare, un site existent  de pe care sa isi poata face o idee de brand sau ce functionalitate si suport sunt necesare. Site-urile noi necesita un proces indelungat de documentare.

Design interfata

Design-ul interfatei va cuprinde  toate elementele grafice, logo-ul, fotografiile si imaginile, aspectul si functionalitatea meniului, sunetele, tema vizuala a paginilor. Nu neglijati si nu faceti economii cand vine vorba despre conceptie grafica, chiar daca platforma pe care ati ales-o va ofera un suport foarte bun din punct de vedere al functionarii site-ului, deoarece fara un desgin bun, vizitatorii nu se vor intoarce sa arunce si a doua privire.

Optiuni speciale de programare

La ora actuala, sunt foarte multe aplicatii pe care dezvoltatorii web le pot integra si care pot imbunatati afacerea dumneavoastra insa ele pot creste si costurile.

Mentenanta

Site-urile nu se vor actualiza singure. Cele mai bune si mai de succes site-uri, prezinta continut nou tot timpul. In cele mai multe cazuri, proprietarii neglijeaza aceste costuri sau aleg optiunea de a le face singuri. Insa, se poate pierde timp pretios din vanzari de exemplu, atunci cand incearca sa repare o greseala. Contractele de mentenanta variaza in functie de asteptarile avute.