cat-costa-workstation
DiverseInteresanteITstiati ca?

Cat costa un workstation?

august 22, 2020 By

Evident, un workstation îi ajută pe tehnicieni să își facă treaba mai rapid și mai eficient. Cu toate acestea, această ”baghetă magică” are un dezavantaj – un cost ridicat în comparație cu un computer simplu. Acest dispozitiv poate costa cel puțin de două ori mai mult decât un computer. Cu toate acestea, un dezavantaj, în principiu, poate fi transformat într-un plus, dacă te uiți la perspective. 

O performanță mai bună va duce la un progres mai rapid al muncii. Dacă numeri orele de lucru ale unui workstation, vei avea chiar un plus. Un astfel de echipament poate gestiona aplicații specializate care consumă resursele mult mai eficient decât un computer simplu. În plus, stațiile de lucru sunt mai fiabile, deoarece producătorul le-a proiectat astfel încât, să poată fi pornite și lăsate să funcționeze, fără ca acestea să eșueze. 

Ce este un workstation?

O stație de lucru este un computer profesional conceput pentru cercetări științifice și de calcul, procesare de imagini, sunet și video, proiectare asistată de computer (CAD) și sisteme de modelare, sisteme de informații geografice (GIS) și alte sarcini extrem de specializate.

De regulă, puterea și funcționalitatea acestuia nu sunt de trebuință pentru sarcinile de zi cu zi ale utilizatorilor obișnuiți, dar sunt foarte necesare atunci când se utilizează software specializat cu cerințe hardware ridicate. Stația de lucru este un instrument profesional pentru profesioniștii CAD, designeri, dezvoltatori, animatori, editori video și fotografi.

Workstation – domenii de aplicare

Domeniul de aplicare al stațiilor de lucru nu se limitează la unul singur. De fapt, acestea sunt dezvoltate pentru orice scop. Drept urmare, este aproape imposibil să formulezi fără ambiguitate ce este o stație de lucru și care ar trebui să fie configurația.

Configurația va varia foarte mult în funcție de utilizarea prevăzută. Prin urmare, înainte de a cumpăra o stație de lucru, trebuie să definești clar pentru ce va fi folosită. Cea mai eficientă opțiune, este configurația pentru o sarcină specifică. Astfel descoperi și un pret workstation potrivit nevoilor tale.

Dacă componentele stației de lucru  au fost  selectate pentru a rezolva una sau mai multe sarcini similare, dispozitivul va arăta cele mai bune rezultate.

Workstation multidisciplinară

Din păcate, această abordare poate fi mai puțin eficientă. Mai ales dacă sarcinile sunt complet diferite, pentru că va trebui să alegi componente multidisciplinare, și nu pe cele pentru o sarcină specifică. De asemenea, o astfel de stație de lucru va costa mai mult, deoarece toate componentele trebuie să fie destul de puternice pentru versatilitate. Și nu vei putea sacrifica o placă video sau un procesor.

În consecință, prețul depinde de configurația stației de lucru, de puterea lui și de tipul de sarcini care trebuie rezolvate de hardware.