blog
Personale

Casele de marcat…

noiembrie 2, 2011 By

Salut astazi o sa discutam de aparatele care le intalnim in ori ce magazin autorizat sau in ori ce mall,supermarket.Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 28/1999 toti agentii economici sunt obligati sa detina o casa de marcat daca fac comert cu amanuntul.

Deci cum spune si mai sus fiecare agent economic ce face comert este obilgat sa detina o casa de marcat.Proprietarul acelui magazin este nevoit sa isi cmpere una sau sa isi comande o casa de marcat.Aceste case de marcat sunt livrate de catre distribuitorii autorizati.Operatorii economici sunt obligati sa montateze si programeze casele de marcat dupa toate produsele si serviciile pe care le vand.

La defectarea casei de marcat proprietarul (agentul economic) este obligat sa anunte distribuitorul autorizat pentru a i se inlocui sau pentru a i se repara casa de marcat.In timpul cat casa de marcat este la reparat omul acela ori face un registru special pe care scrie toate comenzile si tot ce a vandut ori aduce o alta casa in locul aceleia.

Si cum un market,supermarket,megamarket,magazin,piata nu poate sta fara cantar exista si cantarele electronice.Acesta este de mai mult feluri(cantar electronic cu brat,cantar electronic fara brat,cantare electronice cu imprimanta de coduri de bare si multe alte modele de cantare electronice).Acest cantar are avantajul ca are incorporat un calculator,poate fi conectat la casa de marcat(acesta este unul din modele),are brat de pe care poti vedea pretul sau cantitatea.