IT

Cartusele compatibile pot sa afecteze imprimantele laser?

noiembrie 27, 2018 By

Imprimantele laser folosesc cartuse cu toner pentru a realiza tiparirea. Tonerul este de fapt o pulbere cu o granularitate ce varaza in functie de tipul de cartus sau de brandul producator si este facut din fibra de carbon si oxid de fier.

Cu scopul de a imbunatati calitatea printarii carbonul se topeste si este amestecat cu polimeri. Avand aceasta compozitie nu se recomanda ca tonerul sa ajunga in interiorul imprimantei si din motivul acesta se recomanda alegerea producatorilor de incredere. Tonerul va trebui sa fie inchis etasn in asa fel incat sa nu se depuna pe senzorii optici. De asemenea tonerul nu trebuie sa ajunga in contact nici nu sistemul optic cu care vine echipat laserul sau pe interfata de la imprimanta. Lucrul acesta nu doar ca duce la diminuarea calitatii in imprimare insa printerul se poate defecta.

Cum se determina cand tusul cade in primanta?

Se scoate cartusul din imprimanta si se verifica daca acesta este murdar de toner sau daca banda de siguranta da semne de rupere.

Atunci cand imprimanta tipareste culori sterse este posibil sa fie din cauza ca depunerile de toner au ajusn pe lentile sau pe oglinzile de la ansamblul optic. Daca se intampla asta este important ca imprimanta sa fie dusa in service pentru a se realiza curatarea completa a ansamblului optic.

Ce se recomanda pentru situatia in care cartusul pierde cerneala

Se va scoate cartusul din imprimanta si se sterge folosind un servetel umed cu o solutie care contine alcool pentru ca este cel mai putin periculoasa in contact cu componentele electrice fata de cele care sunt pe baza de apa.

Se verifica toate capetele imprimantei in locul in care ele interactioneaza cu cartusul. Sunt situatii in care scurgerile sunt generate de depunerile de praf si nu chiar din cauza cartusului in sine. Se sterge cartusul cu un servetel si se identifica zona de scurgere. Orificiul de scurgere se acopera cu o banza adeziva si este important ca locul respectiv sa fie lipit bine. Alternativa este in general apelarea la o firma specializata sau inlocuirea cartusului.