Interesante

Care sunt cele mai apreciate plante de apartament

septembrie 18, 2018 By

Orice om care iubeste florile, cu siguranta are cel putin un astfel de exemplar la el acasa, fie ca sta la casa sau la apartament. Daca in cazul unei case cu gradina, lucrurile sunt mult mai simple (deoarece se pot planta florile direct in gradina), pentru persoanele care stau la apartament plantele la ghiveci sunt solutia ideala.

O mica cercetare pe piata a scos la iveala faptul ca cele mai apreciate plante de apartament sunt orhideele si bonsaiul, deoarece amandoua sunt plante de ghiveci cu dimensiuni compacte, adica nu ocupa mult spatiu si se pliaza bine pe orice pervaz, la lumina.

Orhideea este una dintre cele mai diverse familii de plante cu flori, cu o mare varietate de forme si culori. Este o planta iubitoare de lumina, asadar trebuie amplasata in lumina naturala, dar nu direct in razele soarelui, deoarece acestea ii pot provoca arsuri la nivelul frunzelor.

Bonsaiul are o semnificatie mai aparte – este considerat un simbol al norocului si un dar de nunta traditional in cultura japoneza si a devenit popular si in tara noastra datorita acestor aspecte. Cresterea acestuia presupune, insa, multa rabdare si devotament, pentru ca este o planta sensibila. Cele mai cunoscute specii de bonsai de apartament sunt Juniper, Azaleea si  Bougainvillea.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre aceste doua plante de apartament, accesati site-ul Tettu.ro – acolo gasiti tot ceea ce trebuie sa stiti despre ingrijire bonsai sau ingrijire orhidee. Gasiti informatii despre cum cresc aceste plante, ce conditii sunt proprice pentru cresterea lor, cum sa le ingrijiti mai bine, ca sa va bucurati de ele pentru foarte mult timp.

Bonsaiul se amplaseaza in locurile luminoase din casa, dar nu direct in soare sau langa o sursa de caldura. Udarea se face doar cand stratul superior de pamant este aproape uscat.

Orice camin ar trebui sa aiba cel putin o floare care sa ‘’incoroneze’’ parbrizul de la geam, deoarece purifica aerul din camera si sunt o sursa de energie pozitiva si bunastare. In plus, ingrijirea lor poate constitui un fel de terapie, prin care iti poti pune ordine in ganduri si te poti elibera de stresul acumulat peste zi.