blog
stiati ca?

Cand si cum sa te hidratezi corespunzator

octombrie 24, 2016 By

Stim ca pentru o viata sanatoasa este bine sa ne hidratam, insa atunci cand vorbim despre executarea unor exercitii fizice, hidratarea corespunzatoare inainte, in timpul antrenamentului si dupa, este un aspect care trebuie realizat corespunzator. Daca ti s-a intamplat ca uneori sa te simti obosit si fara energie inainte de un antrenament, s-ar putea ca aceasta sa fie cauza unei hidratari necorespunzatoare. Cand se afla in aceasta situatie, multi aleg sa consume un energizant boost, insa de multe ori, daca stii sa te alimentezi si sa te hidratezi corespunzator, nu este nevoie sa apelezi la ajutorul acestora.

Fiecare dintre noi va avea nevoie de o cantitate diferita de fluide, acest lucru depinzand de mai multi factori ca: greutatea, cat de mult transpira sau ce si cat de mult au mancat. In general este recomandat ca inainte de antrenament sa consumi 2-2.5 cani de lichid, iar dupa 10-15 minute de la incheierea antrenamentului este bine sa te hidratezi cu 1-1.5 cani de apa.

In timpul antrenamentului, nevoia de fluide depinde de intensitatea si durata antrenamentului. Daca antrenamentul se desfasoara pe o durata de 60 de minute la fiecare 15-20 de minute, este recomandat sa te hidratezi.

Dupa antrenament, bauturile speciale pentru sportivi, cum sunt energizantele de la Fight Life, care contin o multime de nutrienti, ajuta organismul sa se refaca si sunt recomandate de cele mai multe ori.

Cand vorbim despre energizante si bauturi pentru sportivi, apare urmatoarea intrebare: Ar trebui sa beau astfel de bauturi?

In general, apa este cea mai buna alternativa pentru hidratarea dinainte de antrenament, in timpul acestuia si dupa. Bauturile si energizantele boost pentru sportivi, cum sunt cele de la Fight Life, ajuta la restabilirea aportului de nutrienti pierduti in timpul antrenamentului, dar si la refacerea organismului. Cu toate acestea, nu trebuie sa uitam ca acest tip de bautura contine calorii. In cazul in care efectuati un antrenament scurt, de 20-30 de minute, cea mai buna alternativa ramane apa.