Cainele tau are nevoie de un stapan grijuliu

iulie 5, 2016 By

Ca stapan de caine, iti vei dori ca micutul tau animal de companie sa se simta iubit, sa aiba o viata frumoasa, sanatoasa si fericita. La fel ca noi, si cainii au nevoie de atentie, de hrana, de consultatii la un cabinet veterinar in Sibiu, un adapost, ingrijire corespunzatoare si de un prieten.

 

Aici vei gasi cateva sfaturi despre cum sa ai grija de sanatatea cainelui tau, sa il faci fericit si sa se simta iubit si in siguranta.

Hrana corespunzatoare

 

Chiar daca avem impresia ca de cele mai multe ori cainii nu au nevoie de o dieta echilibrata, aceasta este un aspect fundamental cand vine vorba de sanatatea cainelui tau. Dupa ce te-ai consultat cu medicul veterinar despre care ar fi hrana cea mai potrivita pentru catelul tau, trebuie sa ii urmaresti comportamentul, sa vezi daca aceasta este potrivita pentru el, sa te asiguri ca nu ii creaza probleme de sanatate si cel mai important, ca ii place.

 

Schimbarea dietei cainelui trebuie facuta treptat, pentru a evita problemele gastrointestinale. Indiferent de dieta si hrana, asigura-i cainelui tau apa proaspata din belsug, tot timpul.

 

Fii prietenul lui

 

Cainii sunt animale sociale si ei se simt cel mai bine atunci cand sunt impreuna cu stapanii lor. De asemenea, iubesc sa se joace, asa ca nu ii tine doar inchisi in casa. Chiar daca esti o persoana ocupata si esti plecat o mare parte din zi, fa-ti timp si scoate-l la plimbare.

 

Sa ai un animal de companie inseamna o responsabilitate in plus. Va fi o alta persoana care este dependenta de tine, si nu vei putea lipsi foarte mult de acasa. Plecarile spontane nu vor mai fi o optiune, deoarece va trebui sa il iei in calcul si pe el.

 

Sa ai un caine mai inseamna sa iti asumi responsabilitatea pentru pentru sanatatea lui. Acesta depinde in intregime de tine, fie ca este vorba de hrana, ingijire si consultatii la un cabinet veterinar. Trebuie sa fii constient de acest lucru si sa ii oferi tot ce are nevoie, astfel incat fiecare sa se bucure de prezenta celuilalt.