blog
Personale

Avantajele utilizarii unei statii radio CB

noiembrie 2, 2016 By

Statiile auto CB cunosc o larga raspandire pretutindeni in lume. Initial, folosirea de statii Citizen Band s-a nascut din nevoia soferilor americani de a afla detalii despre benzinariile de unde puteau achizitiona mai ieftin combustibil sau care detineau rezerve mari, cu privire la controalele rutiere ale autoritatilor, ori pentru a-i ajuta pe cei interesati in organizarea de actiuni de protest. In tara noastra exista circa o suta de mii de utilizatori de statii de radiocomunicatii, canalul folosit de acestia mai des fiind FM22. Multi se intreaba de ce le-ar fi utile statiile auto CB, cand au la indemana telefoane mobile. Raspunsul este unul chiar simplu si logic.

1) dispozitivele de radiocomunicatii sunt practice in regiunile de munte, unde acoperirea GSM poate fi deficitara.
Imaginati-va ca ramaneti blocat din cauza unei defectiuni la masina intr-un loc fara semnal si se intuneca. In astfel de cazuri, statia CB poate fi de un real folos, un utilizator de statie depistat in imprejurimi putand sa iti ofere ajutor. Soferii de autovehicule off-road, in cazuri urgente pe munte, pot comuta pe frecventa FM16.

2) Inclusiv conducatorii auto care nu se aventureaza pe munte pot dispune de avantajele instalarii unei statii CB, pentru ca aplicatiile de pe telefoanele mobile prezinta un consum destul de mare la drum lung, nefiind rentabile. Exista foarte multi utilizatori CB, astfel incat veti putea afla numaidecat despre evenimentele rutiere care au loc in apropiere, doar apasand un buton.

Compania Fomco Prodimpex va ofera o gama completa de statii radio si multe altele.
Pentru o buna receptie, aveti nevoie de o statie de calitate, fabricata de un producator cunoscut. Va recomandam sa nu utilizati statia auto pentru a intra in depasiri riscante, pentru a conduce cu o viteza necorespunzatoare in localitati sau pentru a cere soferilor de TIR-uri sa va faca loc!